Blonde woman with wavy hair, holding a curling wand.
Haarstyling

De Curling Wand: een ‘hot’ item om te hebben

Wil je verandering brengen in je steile haar of ben je gefrustreerd door je krullen die niet gedefinieerd genoeg zijn? We kennen allemaal de haarhack voor snelle krullen; je haar vlechten terwijl het nog nat is, erop slapen en hopen op het beste voor de volgende dag. Maar als je perfecte krullen wilt zonder risico, dan is een curling wand de juiste keuze.

Blonde woman with wavy hair and red silk top
© Schwarzkopf

Een curling wand is super makkelijk te gebruiken en geeft je een stralend resultaat!

Wat is een curling wand?

Een curling wand is meestal gemaakt van keramiek, metaal, titanium of toermalijn. De staaf kan verschillende vormen hebben, zoals een kegel, omgekeerde kegel, cilinder, of kraalvormig. Elke vorm creëert een ander type krul.

 

Misschien heb je ook wel eens gehoord van een krultang en vraag je je af wat het verschil is. Een curling wand heeft geen klem, in tegenstelling tot een krultang, wat betekent dat er geen kronkels in je haar achterblijven tijdens het stylen. Een ander voordeel van een curling wand is dat je je haar halverwege kunt gaan stylen in plaats van aan de uiteinden te moeten beginnen en naar boven te rollen. Hierdoor behouden je lokken hun natuurlijke textuur en zien ze er moeiteloos uit in plaats van overdreven gestyled.

Blonde woman with straight hair and white tank top
© Schwarzkopf

Before...

How gebruik je een curling wand?

Omdat een curling wand geen klem heeft, moet je je haar met je vingers vasthouden. Hier zijn een paar stappen voor het gebruik van een curling wand: 

 

  1. Houd het handvat van de staaf met één hand vast, met het snoer naar boven.
  2. Neem een kleine pluk haar van ongeveer 2,5 cm in je vrije hand. Wikkel het om de staaf, weg van je gezicht. Begin bovenaan en eindig bij de uiteinden van je haar. We raden je aan handschoenen te dragen om de kans op brandwonden aan je vingers te voorkomen.
  3. Houd de pluk haar een paar seconden vast en laat dan los. Haal de staaf langzaam tussen de krullen vandaan.
  4. Houd je krullen op hun plaats met een goede haarspray zoals de Taft Power Hairspray, voor een extra sterke hold. 

Welk opzetstuk zorgt voor welke krul?

Een krul is niet zomaar een krul! Met een curling wand kun je een scala aan stijlen maken, van super strak en veerkrachtig tot luchtig en subtiel. Er zijn enorm veel verschillende curling wands, maar we gaan ons vandaag op vier types concentreren en we laten zien welke soort krullen ze creëren.

9-18mm (0.35-0.70 inch)

9-18mm curling wand
© Schwarzkopf

9-18mm curling wand

De krul die je hiermee creëert
© Schwarzkopf

De krul die je hiermee creëert

De klassieke kegelvorm curling wand geeft grote en zachte krullen aan de bovenkant, en kleine en strakkere krullen aan de onderkant van je haar. Deze maat en vorm curling wand is perfect als je op zoek bent naar ‘kurkentrekker’ krullen.

A woman with straight hair with a single curl achieved by a 9-18mm curling wand
© Schwarzkopf

De 'kurkentrekker'-krul

19mm (0.74 inch)

Hair wrapped around a 19mm curling wand
© Schwarzkopf

Een 19mm curling wand

The curl achieved by a 19mm curling wand
© Schwarzkopf

De krul die je hiermee creëert

Een staaf van 19 mm creëert zachte, mooie spiralen en natuurlijk ogende, veerkrachtige krullen. De krullen zijn ongeveer 1.8cm breed als je dunne secties krult, maar je kunt ook middelgrote krullen maken als je dikkere delen van het haar pakt.

A woman with straight hair with a single curl achieved by a 19mm curling wand
© Schwarzkopf

Zachte en natuurlijke krullen dankzij die 19mm wand

32mm (1.26inch)

Hair wrapped around a 32mm curling wand
© Schwarzkopf

Een 32mm curling wand

The curl achieved by a 32mm curling wand
© Schwarzkopf

De krul die je hiermee creëert

De curling wand van 32 mm geeft je grotere, volumineuzere golven, vooral als je haar langer is dan schouderlengte. Dit staafontwerp geeft je grote spiralen (ongeveer 3.3cm) als je dunne delen krult en losse golven als je dikkere delen krult.

A woman with straight hair with a single curl achieved by a 32mm curling wand
© Schwarzkopf

Losse golvende krullen dankzij de 32mm wand

Curls for days: tips voor het gebruik van een curling wand

Volg deze tips & trics voor krullen die er stralend uitzien en hun vorm de hele dag behouden:

 

  • Bescherm je haar met een Heat Protect Spray, dit voorkomt dat je haar beschadigd raakt door de hitte en zorgt dat het een prachtige glans krijgt.
  • Als je krullen vrij snel uitvallen, kan het zijn dat je een curling wand van de verkeerde maat gebruikt. Voor kort of halflang haar raden we je aan om een staaf van 19 mm te gebruiken, voor halflang haar een staaf van 25 mm en voor lang haar een staaf van 32 mm.
  • Je kunt je krullen beter definiëren door elke krul in je hand te houden nadat je hem van de staaf hebt gehaald en te wachten tot het haar is afgekoeld.
  • Je lokken zullen gemakkelijker te krullen zijn als je haar niet pas gewassen is. Als je haar een beetje vettig is, heeft het de neiging om de ​​krul veel beter vast te houden. Zorg ervoor dat je eerst je haar borstelt om alle oliën te verdelen voordat je gaat krullen.
  • De manier waarop je de krultang vasthoudt, kan echt een verschil maken voor hoe de krullen eruit komen te zien. Krul verticaal voor krullen en krul horizontaal voor volumineuze golven. Zorg ervoor dat je de houding over je hele hoofd gelijk houdt om een ​​uniforme look te krijgen.
Ontdek: