Skip to Content

De eerste grijze haren: enkele tips

Zoals de volkswijsheid het zegt: als je een witte haar uittrekt, groeien er 10 nieuwe in de plaats. Je grijze haren uittrekken is natuurlijk uit den boze.  Trouwens, met de moderne kleurtechnieken wordt  je grijze haren verbergen kinderspel.

Het zijn genetische factoren die bepalen wanneer je lichaam de haarpigment-productie zal stopzetten. Bij sommigen gebeurt dat op hun twintigste, anderen behouden hun originele haarkleur tot op hun oude dag.

Wetenschappers zoeken met man en macht waarom ons haar grijs wordt en welke rol stress speelt in dat hele proces. In zeldzame gevallen kunnen ziektes of medische behandelingen het vergrijzen versnellen.

Met de juiste kleuroplossing kunnen je eerste grijze haren de laatste zijn.

Een paar verspreide grijze haren kunnen asblond haar net mooi maken. In donker haar daarentegen geven witte haren een minder aantrekkelijk peper-en-zout effect.  Grijs haar valt nog meer op wanneer het zich in dikke witte lokken begint te manifesteren. We gaan je de kunst bijbrengen om met zachte hand je grijze haar te lijf te gaan.

Zeven tips om je van je eerste grijze haren te ontdoen

  • Blondines hoeven zich weinig zorgen te maken om hun eerste grijze haren, want je merkt ze amper op. Zolang als de witte haren in aantal beperkt zijn en niet te dicht bij elkaar voorkomen kan je de zaak onder controle houden met highlights of kleurspoelingen
  • Heb je al dikkere haarstrengen van grijs haar? Dan bieden highlights in verschillende schakeringen van asblond de oplossing. Zo onderdruk je een mogelijke geelachtige gloed en vermijd je een opvallende uitgroei. Met die oplossing heb je ook geen frequente bijkleuringen nodig.
  • Herpigmentatie-behandelingen helpen om de natuurlijke kleur te herstellen in middelblond of bruin haar. Bij zo’n behandeling worden kunstmatige haarpigmenten aangebracht in de witte haren en zo wordt de natuurlijke haarkleur hersteld. Blondines, roodharigen en zwartharigen hebben pech: bij hen scoort deze methode maar povere resultaten.
  • Met een uitwasbare haarkleuring kan je tot de helft van de grijze haren bedekken. Houd er rekening mee dat de grijze haren meer kunstmatige pigmenten absorberen. Om middelbruin haar te verkrijgen kan je dus best eerst een test doen met een donkerblonde haarkleuring. En terwijl de kleur wasbeurt na wasbeurt stilaan verdwijnt, kun je zo langzaam overgaan naar een donkerdere kleuring.
  • Voor volledig grijs haar raden we aan om een kleur aan te brengen van een tint lichter dan je originele haarkleur. Zo verkrijg je een harmonieus effect en vermijd je harde kleurverschillen bij de haarwortels.
  • Producten voor thuisgebruik zijn erg handig. Voel je je niet zeker van jezelf? Gebruik dan een van de nieuwe ammoniak-vrije moussekleuringen. Die maken het kleuren van je haar echt kinderspel, zelfs voor het mooi bedekken van grijs haar, ook als je nooit eerder je haar gekleurd hebt.
  • Als de kleurproducten je grijze haren niet bedekken moet je beroep doen op producten die voor jou op maat gemaakt zijn. Er zijn ook shampoos en conditioners speciaal voor kleurbehandelingen op grijs of platinablond haar. Ze zorgen voor een koele glans en vermijden geelachtige gloed.