Skip to Content

Baarden: onze favoriete stijlen voor 2021

Of het nu gaat om een hippe snor, sexy stoppeltjes of een indrukwekkende volle baard: 2021 is het jaar voor mannen om trots te pronken met hun baard. Hier zie je welke stijlen er zijn en hoe je op de juiste manier voor je baard kunt zorgen.

Als het om haar gaat, verschijnen er constant nieuwe trends. Dit verwijst niet alleen naar het haar op je hoofd, maar ook naar baarden! Zelden was gezichtshaar zo stijlvol als nu. Maar welke baardvormen zijn op dit moment trendy? We laten je hier de vier meest sexy looks zien.

Baardtrend 2021: Snor

Het ziet er geweldig uit, ongeacht je leeftijd: de klassieke snor beleeft een comeback en is erg in dit jaar. We houden van de look in alle variaties: soms lang, soms kort, soms maf, soms klassiek. Het belangrijkste van de snor is dat deze goed is getrimd en dat er geen kale plekjes zijn. Schone randen zijn ook een must. Je kunt je snor stylen en vormgeven met een beetje pommade - waardoor je een goed verzorgde look krijgt. Een slankere versie van de snor wordt ook steeds populairder. Om dit te doen, knip je je snor iets korter boven je bovenlip en stijl je het tot een net strookje. Het verschil met de klassieke snor is dat deze aanzienlijk korter is - tussen de 5 en 10 cm lang. Deze snor is ook vrij glad en aan beide uiteinden gedefinieerd.

© Stocksy / Marc Bordons
Mannen, het is officiëel: De snor is weer in style in 2021

Baardtrend 2021: Driedaagse stoppelbaard

Deze stijl is een klassieker in de baardwereld. Een stoppelbaard groeit snel – meestal binnen drie dagen – ziet er geweldig uit en maakt echt een statement. Er zijn niet veel baarden die er zo gewaagd en tegelijkertijd ontspannen uitzien.

Hoewel deze stijl er vrij nonchalant uitziet, vereist het toch enige inspanning om hem goed te krijgen. Als je baardhaar broos is en snel zijn vorm verliest, duurt het niet lang voordat het er verward uitziet. Daarom is regelmatig trimmen een absolute must! En maak je geen zorgen als je baard er na drie dagen niet perfect uitziet: de meeste mannen hebben zes of meer dagen nodig voor de perfecte stoppelbaard.

© Getty Images / borchee
De driedaagse stoppelbaard zal niet snel out of style gaan

Baardtrend 2021: Vijfdaagse baard

Degenen die met succes de driedaagse baardlook hebben bereikt, kunnen dit jaar een nieuwe trend proberen: de vijfdaagse baard. Deze baardstijl is niet alleen opvallend, maar ook echt sexy. De vijfdaagse baard mag er niet ongeschoren en wild uitzien, maar moet je zo laten groeien dat hij kan worden gestyled en er goed verzorgd uitziet. Dat betekent: je baard twee dagen laten groeien en dan trimmen, dit is nodig omdat individuele baardharen met verschillende snelheden groeien. Het is belangrijk om je baard altijd te trimmen tot de lengte van de kortste haartjes. Het kan tien dagen duren voordat een baard van vijf dagen is bereikt, maar het is het waard. Een perfecte match met de vijfdaagse baard is een andere nieuwe trend: de bakkebaard. Deze loopt symmetrisch langs beide wangen en verbindt je haar met de rest van je baard.

Baardtrend 2021: Volle baard

Voor sommige mannen is het laten groeien van een dikke, volle baard een holy grail geworden. Maar helaas kan niet elke man het voor elkaar krijgen, omdat je een volledige baardgroei zonder kale plekjes nodig hebt. Maar, als je wel gezegend bent met deze eigenschappen, ga er dan voor!

Om alles onder controle te houden, moet je je baard regelmatig trimmen. Zorg ervoor dat je hem altijd droog trimt; als je je baard nat trimt zal het resultaat niet altijd even mooi zijn. Je zal je baard ook af en toe moeten wassen met een milde baardshampoo om deze soepeler te maken. Een voedende baardolie kan ook zeker geen kwaad, dit voorkomt mogelijke jeuk terwijl je baard groeit.

© Schwarzkopf
Een sterke baardgroei zorgt voor een vollere baard

De juiste baardverzorging

Iedereen kan een baard laten groeien, maar slechts enkelen kunnen hem er goed uit laten zien. Dit komt door de juiste verzorging en het feit dat er een aantal baardproducten zijn die je simpelweg niet kunt missen. Een hydraterende crème helpt voorkomen dat je huid er droog uitziet. Droge huidschilfers zien er niet al te best uit in een baard. Als je niet gewend bent om een baard te hebben, zal je huid in het begin een beetje jeuken. Een milde peeling en een verzorgende crème zullen hierbij helpen.

© Schwarzkopf
Een goed verzorgde baard is belangrijk

Als je je baard eenmaal hebt hoe je hem wilt hebben, moet je hem mooi en schoon houden. We raden aan een milde shampoo, zoals Schauma for Men, of om de twee tot drie dagen een speciale baardshampoo te gebruiken. Baardoliën, speciale borstels en pommades zullen het beste uit je baard halen.

© Schwarzkopf
Er zijn zelfs speciale baard-kammen en -borstels