Skip to Content

Verwijderen van haarkleuren: tips en trucs om gemakkelijk haarverf uit de huid te verwijderen

Voor veel vrouwen kan het kleuren van hun haar thuis een goede gelegenheid zijn om te ontspannen 'me time' - net zoals jongens sleutelen aan hun auto's of meubels samenstellen. Er zijn maar heel weinig van ons die nog nooit een make-over thuis hebben geprobeerd - en met de juiste producten is het verven van dingen super eenvoudig. Maar helaas zal er altijd gemorst worden: de haarkleur heeft de neiging om op je huid te komen, hoe voorzichtig je ook bent. Vlekken rond de haarlijn, op de oren, in de nek en op de handen moeten zo voorzichtig mogelijk worden verwijderd. We onthullen de beste huismiddeltjes om haarverf uit je huid te verwijderen.

Haarkleur van je gezicht verwijderen

Met vaseline:

De gezichtshuid is gevoelig, dus niet wrijven of schrobben, wat alleen maar irriteert en uw huid rood kleurt. Voorkomen is beter dan genezen, dus om vlekken te voorkomen bij het verven, brengt u een dunne beschermende laag Vaseline aan op uw haarlijn voordat u begint. Maar vaseline is niet alleen preventief: deze vette zalf is ook goed in het verwijderen van haarkleurmiddelen. Hier is hoe: Breng een kleine hoeveelheid Vaseline aan op een wattenschijfje, of dep het direct op de vlek en masseer het in. Zodra de zalf donker wordt, van de huid verwijderen met een vochtig washandje. Draag de meegeleverde handschoenen om de handen te beschermen tijdens het kleuren. Als je wel een blijvende kleurstofvlek op je handen hebt, laat je Vaseline een nacht in je handen weken. Tip: houd uw lakens schoon door tijdens dit proces katoenen handschoenen te dragen.

Met babyolie:

Een ander goed huismiddeltje is babyolie. Deze wonderolie verwijdert niet alleen make-up zonder moeite, maar kan ook vlekken van haarverf op je huid aan. Het goede: Aangezien het heel zacht is, kan babyolie overal worden aangebracht. Breng babyolie aan op de vlek met je vingers, en laat het indien nodig 's nachts inwerken. Verwijder met een tissue. Geen babyolie in huis? Probeer een gezichtsreinigingsdoekje op basis van olie of een olieachtige make-up remover, beide zouden die net zo goed moeten werken. 

Met tandpasta:

Tandpasta is ook geschikt voor het verwijderen van haarkleur, het werkt als een soort schuurmiddel en scrubt effectief de verkleurde huid. Breng tandpasta aan op de vlek in een dunne laag met je vingers of een watje. Masseer gedurende 30 tot 60 seconden in en spoel vervolgens af met lauw water en een washandje.

Haarkleur van je handen verwijderen

Met bakpoeder:

Een bijna onfeilbaar recept om haarkleur uit je handen te verwijderen, bestaat uit een mengsel van bakpoeder, milde afwasmiddel en een paar druppels citroensap. Meng een theelepel bakpoeder en een theelepel afwasmiddel met een beetje citroensap. Bevochtig een washandje en dompel het in de pasta. Met cirkelvormige bewegingen, wrijf het mengsel op je huid en scrub langzaam de vlek weg. Afspoelen met lauw water. Tip: zodra de vlek is verdwenen, brengt u een vochtinbrengende crème aan op uw handen, omdat deze methode uw huid kan uitdrogen.

Met afwasmiddel:

Afwasmiddel is een andere optie om vlekken te verwijderen. Gebruik alleen afwasmiddelen zonder kleurstoffen of parfums om huidirritatie te voorkomen. Hoe: Breng het product eenvoudig op de verkleurde huid aan en wrijf zachtjes. Daarna afspoelen met lauw water. Herhaal zo nodig tot de vlek volledig verdwenen is.

Met nagellakremover:

Nagellakremover is ook geweldig in het verwijderen van haarverfvlekken. Deze methode mag echter alleen worden gebruikt op zeer hardnekkige vlekken - en alleen op de handen, waar de huid minder gevoelig is dan op het gezicht. Doordrenk een wattenschijfje met op aceton gebaseerde nagellakremover en veeg over de vlek. Zodra de vlek is verdwenen, spoel het gebied met koud water en moisturize om de huid te beschermen tegen uitdroging.

De beste tip: verwijder gemorste haarkleur zo snel mogelijk van de huid, want hoe langer je wacht, des te moeilijker het zal zijn om te verwijderen. Om je nieuwe haarkleuring af te maken, geef je je huid een beetje liefde en aandacht: bijvoorbeeld door een milde toner en een verzachtende crème aan te brengen. Op die manier kunnen je huid en je frisgekleurde haar het tegen elkaar opnemen in de uitstraling.