Skip to Content

Kleurspoeling, intensieve kleuring of een kleurbehandeling voor je bruine haar

Misschien heb je genoeg van je natuurlijke haarkleur, of ben je gewoon uit op een nieuwe look? Er zijn veel goede redenen om je haar bruin te kleuren. In elk geval, qua glans en prachtige reflecties overtreft een bruine haarkleur het blond met verve. Je hebt de keuze tussen drie verschillende methodes om de kleur van je haar te veranderen: een kleurspoeling, een intensieve kleuring of een echte kleurbehandeling. We willen je hier op weg helpen om de keuze te maken die voor jouw haar de beste is.

Goed nieuws: bruin haar weerkaatst het licht met de meest reflecterende kleurpigmenten en overtreft hierbij alle blonde haarschakeringen. Je kapper kan je helpen als je jezelf tot brunette wil omtoveren of gewoon wat lichtschakeringen aan je natuurlijke haarkleur wil toevoegen. Je kan ook zelf je haar kleuren.

De kleurspoeling is de aangewezen oplossing voor wie gewoon een nieuwe haarkleur wil uittesten. Je riskeert geen onaangename verrassingen, want zelfs als het resultaat tegenvalt, zal de kleur bij elke wasbeurt wat meer vervagen. Afhankelijk van de intensiteit kan de kleur tot 15 shampoobeurten meegaan. Het is ook de zachtste oplossing voor het haar in vergelijking met de klassieke kleuring. De kleurpigmenten van de kleurspoeling zetten zich slechts vast op de buitenkanten van het haar om het een nieuwe kleurschakering te geven en extra glans toe te voegen. De kleurpigmenten geven fijn haar ook extra volume. Als een algemene regel kan je stellen dat kleurspoelingen de natuurlijke haarkleur intenser maken en er wat nuances aan toevoegen. Kleurspoelingen kunnen je haar niet bleker maken. Een brunette behoudt de charmes van bruin haar, maar met pittige accenten uit het volledige bruine spectrum. Een blondine kan echter wel het haar bruin kleuren met een kleurspoeling.

Na een kleurspoeling geven de kleurpigmenten bijkomend volume aan fijn haar.

Misschien had je dit al geraden: qua doeltreffendheid ligt de intensieve kleuring tussen de kleurspoeling en de kleurbehandeling. Met een intensieve kleuring kan je je haar 3 schakeringen donkerder verven. Het is ook een zachte manier om de grijze haren te bedekken. In principe werkt een intensieve kleuring net zoals een kleurbehandeling. Tijdens het kleurproces worden de haarschachten geopend en worden de kleurpigmenten tot diep in het haar gebracht. Net als bij de kleurspoeling kan een intensieve kleuring het haar niet bleker maken. Na zowat 24 shampoobeurten is de kleur er volledig uitgewassen. Maar het verschil tussen de intensieve kleuring en de kleurbehandeling is het volgende: wanneer je de intensieve kleuring regelmatig herhaalt, zal je haar stilaan steeds donkerder worden. Dat los je op door de intensieve kleuring nauwelijks aan te brengen voorbij de uitgroei. Zo blijft je haar gelijkmatig bruin.

Met de echte kleuring bewegen we ons op het terrein van de zelfverzekerde beslisser. De nieuwe haarkleur zal immers blijvend zijn. Zelfs grijs haar kan zo volledig bedekt worden. Maar om de paar weken zal je de uitgroei moeten behandelen. De frequentie van deze uitgroeibehandelingen hangt af van de snelheid waarmee je haar groeit.

Wil je een blijvende kleur of een tijdelijke kleurverandering? Dit is de vraag die iedereen die zijn haar wil gaan kleuren zich eerst moet stellen. Aan het eind van de rit bereik je met de drie oplossingen het gewenste effect: je haar zal schitteren met zijn nieuwe kleur.

Hoe verf je je haar bruin?

  1. Warme kleurschakeringen staan je bijzonder goed wanner je een olijfachtige of donkere huid hebt met een geel- of goudachtige tint. Ideale kleurtinten zijn dan karamel, brons of kastanjebruin. Als je huid eerder bleek is, met een neiging naar blauw of roze, kun je best een lichtbruine haarkleur kiezen, of een donkerbruine met een rode of gouden glans.
  2. Als je je haar wil kleuren moet je haar koesteren. Het effect van een kleuring zal nog verbluffender en ook blijvender zijn als je bij de aanvang gezond haar met gladde, stevige haarschachten hebt.
  3. Voor een intensere kleur laat je het product een paar minuten tot een half uur langer inwerken.
  4. Je zal meer plezier beleven van je nieuwe haarkleur, en de kleurpigmenten langer behouden als je een haarverzorging specifiek voor gekleurd haar gebruikt.