Skip to Content

Een nieuwe haarkleur: hoe vind je de juiste toon?

Heb je een zwak voor kleur? Het is niet nodig om radicaal te veranderen als je de perfecte kleur voor je haar wil vinden. De truc is om de juiste kleurschakeringen te selecteren. De rode en gouden schakeringen in je haar maken het verschil om te bepalen hoe goed je nieuwe kleuring je gezicht flatteert.

Een nieuwe haarkleur kan je jonger, sexier, en meer geraffineerd doen lijken en kan je ook een nieuwe en frisse uitstraling geven. Helaas kan een nieuwe haarkleur ook de verkeerde zijn voor jou. Geen wonder dat veel vrouwen zich blijven vastklampen aan slechts één enkele kleur of schakering. Het is spijtig dat ze geen gebruik maken van de vele beschikbare kleuren. Om een volledig nieuwe look te creëren is het is niet echt nodig om heel radicaal te veranderen. Enkele zeer mooie vrouwen in Hollywood wijzen ons de weg.

Je ziet hoe ze hun haarkleur op een verfijnde manier veranderen van goudblond naar roodachtig blond en middelbruin.

Een nieuwe haarkleur:

Tips voor een perfecte keuze:

  1. Alvorens je een nieuwe haarkleur kiest, bestudeer je je gezicht zonder make-up en in natuurlijk licht. Je huidskleur en de kleur van je ogen en wenkbrauwen vertellen je welke schakering het best bij je past.
  2. Als je je haar roodachtig of donkerder dan voorheen wil kleuren, raden we aan een kleurspoeling te proberen. Misschien ben je niet tevreden met het resultaat.
  3. Je nieuwe kleur ziet er gegarandeerd stralend uit als het nauw aansluit bij je natuurlijke haarkleur en wenkbrauwen. Je haarkleur, je huidskleur en je ogen gaan dan op in een harmonieus geheel.
  4. Als de kleur van je ogen en huid licht zijn en je huid neigt tot sproeten, dan kleur je het beste je haar nooit donkerder dan middelbruin. Donkerbruin haar zou op een helm lijken tegen een zeer delicate teint. En helmen zijn niet echt trendy! Highlights kunnen wel leuke accenten aan je haar geven. Je selecteert best highlights in lichte schakeringen van rood zoals bijvoorbeeld koperrood.
  5. Alle as-haarkleuren passen perfect bij een porseleinen huidskleur met delicate rode tinten en blauwachtige, grijze of groenachtige ogen. Zelfs donkerbruin kan prachtig zijn, zolang het geen rode gouden schakeringen bevat (zoals je vaak ziet in natuurlijke haarkleuren). Mèches moeten ook het koudere gedeelte van het kleurenspectrum vertegenwoordigen.
  6. Je haar bleken is riskant als je bruine of donkergroene ogen en een olijfkleurige huid heb, omdat dit een zeer gekunstelde uitstraling kan creëren. In plaats daarvan, kies je best je haarkleur uit het brede spectrum van warmbruine schakeringen van hazelnoot tot kastanjebruin helemaal tot mahonie. Goudblonde mèches komen prachtig tot hun recht tegen deze achtergrondkleuren.
  7. Denk twee keer na vooraleer je je haar gitzwart, platinablond of ‘Lola-run-run‘ rood kleurt. Het dragen van deze haarkleuren vergt heel wat moed. Je haarkleur trekt immers altijd de aandacht, ook op weekdagen en op weg naar je werk.