Skip to Content

Microplastic in cosmetische producten

We begrijpen dat de discussie over verontreiniging van de zee door microplastic onze consumenten beweegt. Hoewel cosmetische producten een aandeel hebben in een mogelijke impact op het milieu, bevatten slechts een zeer klein percentage van onze onlangs geïntroduceerd in Europa cosmetische producten dit. Sinds 2014 zijn er geen vaste micro-plastic deeltjes meer (peeling plastic deeltjes met een grootte van één micron tot vijf millimeter). Dat geldt ook voor onze Taft styling producten. Sinds het begin van 2016 zijn al onze nieuwe cosmetische producten geformuleerd wereld zonder dergelijke micro-plastic deeltjes. Meer hierover:

http://www.henkel.de/blob/737010/6cce1f78623407745fe70088ff39f1c5/data/2016-nachhaltigkeitsbericht.pdf#page=80

http://nachhaltigkeitsbericht.henkel.de/beauty-care/nachhaltigkeit-bei-beauty-care/

Met onze gerelateerde beslissing, op aanbevelen van de Europese Cosmetica Vereniging Cosmetica Europa , hebben we besloten om de solide micro-plastic deeltjes niet langer te gebruiken in de zogenaamde "spoelen-off" -Kosmetikprodukten vanaf 2020, duidelijk vooruit.

https://www.cosmeticseurope.eu/how-we-take-action/leading-voluntary-actions/

https://www.cosmeticseurope.eu/files/3714/7636/5652/Recommendation_on_Solid_Plastic_Particles.pdf

Opgeloste polymeren zoals b.v. Acrylaatcopolymeer moet duidelijk worden onderscheiden van dergelijke vaste kunststofdeeltjes, omdat ze heel andere fysisch-chemische eigenschappen. Ze dragen niet bij aan de vervuiling van de zeeën door MikroPlastik bij en mag dus geen deel uit van het debat over micro plastic zijn.

Meer gedetailleerde achtergrond informatie over het onderwerp is te vinden op de website van de branchevereniging, Parfumerie en wasmiddel (IKW):

http://www.ikw.org/schoenheitspflege/themen/sicherheit-stoffe/kunststoffe-in-kosmetischen-mitteln/

http://www.ikw.org/schoenheitspflege/themen/wissenswertes/deutliche-reduktion-von-festen-kunststoffpartikeln-in-kosmetika/

Consumenten kunnen het vertrouwen in de kwaliteit en de compatibiliteit van onze cosmetica producten voor mens en milieu.

Düsseldorf, in mei 2017