Haarverzorging | Wassen

Wat proteïne voor je haar kan doen

Haar bestaat voornamelijk uit lange proteïnevezels die beschadigd kunnen raken als gevolg van veelvuldig wassen met shampoo en hittestyling. Het haar kan dof worden en er inderdaad behoorlijk naar uitzien. Haarverzorgingsproducten die proteïnen bevatten verbeteren de haarstructuur en brengen de glans van gezond haar terug. Lees verder om meer te weten over de nieuwe wonderproducten voor beschadigd haar.

Ben jij iemand die etiketten leest? Controleer jij de ingrediënten van je favoriete koekjes? Kijk jij nauwkeurig de inhoudsopgave na voordat je een magazine leest? Dan ben je waarschijnlijk ook vertrouwd met de vele ingrediënten in de haarverzorgingsproducten die je koopt. Je hebt je misschien wel eens afgevraagd wat de voordelen zijn van zijdeproteïne of vloeibare keratine (de belangrijkste bouwsteen van haar). Wat doen proteïnen om het haar zozeer te verbeteren?

Dof, plat, stug haar lijdt aan een gebrek aan proteïnen. De oplossing voor dit probleem is eigenlijk heel eenvoudig. Gebruik producten die proteïnen bevatten om dit tekort aan te vullen. Je haar zal onmiddellijk meer veerkracht en glans vertonen. Waarom heeft jouw haar zo’n behoefte aan verzorging en proteïnen?

Algemene boosdoeners zijn heet water, langdurig heet föhnen, en kammen. Je haar permanenten heeft beslist hetzelfde effect omdat het juist inwerkt op de proteïnestructuur van je haar. Wat de structuur van je haar dan ook beïnvloedt, het resultaat is heel waarschijnlijk de bekende en zeer onwelkome aanblik van overmatig bewerkt haar: gespleten haarpunten en de afwezigheid van de zijdezachte glans die zo kenmerkend is bij gezond haar. De cuticula (buitenste haarlaag) is beschadigd, en dat kun je zien.

De proteïne haarverzorgingoplossing

Producten die proteïnen bevatten (bv. producten met soja-, zijde-, haver- of tarweproteïnen) kunnen beschadigd haar herstellen. De proteïnen dringen door in de haarschacht waar ze de schade in de haarstructuur herstellen. Een dunne, beschermende proteïne coating zorgt voor de terugkeer van de zijdezachte aanraking van het haar. De proteïnen in de haarverzorgingsproducten nestelen zich in de scheurtjes van het haar en zorgen ervoor dat ze er vrijwel onmiddellijk gezonder en sterker uitzien. Broos haar wordt weer zijdezacht, dof haar wordt weer veerkrachtig als je loopt. Het leidt geen twijfel dat een gezonde, energieke verschijning ook meer veerkracht in je voetstappen teweeg brengt!

Pasklare proteïnen voor jouw haar

Nieuwe technologieën maken het mogelijk om vast te stellen welke proteïnestructuren in het haar beschadigd zijn. Natuurlijk is de volgende stap de natuur een handje te helpen om de beschadigde structuren te herstellen door precies die proteïnen te leveren die heet haar nodig heeft. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat deze nieuwe meester-haarbouwers heel sterk lijken op de natuurlijke proteïne bouwstenen van het haar. Ze zijn daarom betere haarbouwers dan hun oudere versies. Het is gewoon heel verstandig om hun superieure mogelijkheden te gebruiken om jouw haar weer tot zijn natuurlijke, zijdezachte schoonheid terug te brengen.

Meer hulp om haar zijdezacht te houden

Het gebruik van warmtebeschermende producten is noodzakelijk als je styling apparaten zoals een föhn of een stijltang gebruikt. Warmte heeft de neiging de structuur van onbeschermd haar aan te tasten.

Buiten de reeds vermelde proteïne bevattende haarverzorgingsproducten, zijn er ook ingrediënten die de aanmaak van proteïne stimuleren. Bijvoorbeeld het co-enzym Q10, die de synthese van keratine – bouwsteen van het haar – bevordert.