Haarverzorging | Wassen

Feit of fabel? Meer shampoo - schoner haar

Fabel!


Veel mensen denken: “Hoe meer shampoo je gebruikt, hoe schoner je haren na een wasbeurt zullen zijn”. Maar dit klopt helemaal niet.

Door een overdosis shampoo kan je haar zelfs wat vetter worden doordat de talgklieren uit balans geraken. Anders gezegd: je reinigt in feite te grondig. Door plots te ontvetten, zal je lichaam met de talgklieren meer vet afgeven. Dat huidvet staat in voor de bescherming van je haren en zal in grotere mate aanwezig zijn wanneer je je haren met te veel shampoo hebt gewassen.

Voor een glanzend en gezond resultaat is één dessertlepel product ruim voldoende. Masseer het product alleen in op je hoofdhuid om de haarwortels te reinigen. Zodra je de shampoo uitspoelt zal ook de rest van je haren de verzorging opnemen. De puntjes verzorg je verder met conditioner.

Spoel de shampoo ook goed uit. Als je dat niet doet, verstoppen de overblijvende restjes de poriën met een overmatige aanmaak van huidvet als gevolg.

Conclusie: less is more. Shampooproducenten weten heus wel hoe ze jouw haar met normale hoeveelheden shampoo kunnen reinigen. En met het geld dat je uitspaart, kan je meteen wat leuke verzorging- of stylingproducten kopen.

© Yuri Arcurs

Ontdek: Wassen