Haarverzorging | Wassen

Keratine - wonderbaarlijke zorg van binnen naar buiten

Sommige mensen zijn gezegend met een volle gezonde haardos. Helaas geldt dit niet voor iedereen. Wij willen je helpen als je sterker, gezonder haar wilt hebben. Je beste partner in het bereiken van gezond, handelbaar haar is de haarbouwsteen keratine. Hoewel je misschien vaak over keratine hebt gehoord, is de rol van keratine bij haarverzorging misschien minder bekend. Lees verder om een aantal essentiële dingen over keratine en zijn wonderbaarlijke effecten bij haarverzorging te weten te komen.

90% van iedere haar bestaat uit keratine en (afhankelijk van de omgevingsvochtigheid) 5-10% water; kleinere haarbestanddelen zijn lipiden (vet), pigmenten, en mineralen. Keratine is een vezelige proteïne die sterkte en elasticiteit geeft aan de binnen- en buitenstructuur van het haar. De keratineproteïne bestaat uit lange peptideketens die sterke vezels vormen. De samenstelling van de peptideketens bepaalt de structuur van de individuele vezels. Haarvezels kunnen om hun lengte-as draaien, buigen, of zelfs vouwen.

Intacte keratine is niet alleen elastisch maar ook onoplosbaar in water. Keratine is in staat om zowel extreem hoge als extreme lage temperaturen te verdragen. Dankzij keratine is haar opgebouwd om te weerstaan (of tenminste een tijdje toe te staan) aan de warme zonnestralen in de zomer en de bittere winterkoude, evenals de warmte van styling gereedschap zoals krultangen, stijltangen, hete krullers en andere verwarmende elementen.

Haar met voldoende intacte keratine is goed voorzien om de slag met stressfactoren uit de omgeving aan te gaan. Echter, aanhoudende blootstelling aan stress zal uiteindelijk zekere schade aanrichten aan strengen keratine. Als keratine eenmaal is afgebroken tot strengen die klein genoeg zijn, wordt het oplosbaar in water en wordt het uit het haar gewassen.

Keratine versterkt het haar

Als je haar beschadigd is, als je het wil stijlen, of zelfs het haar versterken, is er genoeg reden om gebruik te maken van de voordelen van de vele haarverzorgings- en stylingproducten die keratine bevatten.

Keratine wordt aan haarverzorgingmiddelen toegevoegd als een intens krachtig ingrediënt omdat het het haar versterkt door de haarstructuur van binnenuit te verbeteren. Als gevolg daarvan krijgt je haar zijn gezonde, natuurlijke structuur terug. Keratine vult gaten en scheurtjes in de haarschacht zodat het  haar soepeler wordt, meer glans krijgt en makkelijker te stylen wordt.

Overigens heeft keratine niet alleen een plaats als ingrediënt in haarverzorgingsproducten maar ook in styling hulpmiddelen zoals mousses en haarsprays. Al deze producten kunnen vloeibare vormen van keratine bevatten, die gelijkaardig zijn aan de natuurlijke keratine in menselijk haar. Haarverzorgingsproducten die keratine bevatten, bieden het haar optimale bescherming tegen het verlies van vocht, en geven bovendien uitstekende styling resultaten.