Haarverzorging | Wassen

Feit of fabel? Je haar wassen met koud water gezond

Je hebt het wellicht al wel een keer horen vertellen, dat je haar wassen met koud water gezond is. Echt ontspannend is het in ieder geval niet, maar is het wel waar dat het goed is voor je haren?

Feit!

Het is vooral niet goed om je haar met heet water te wassen. Daardoor zal je haar na verloop van tijd zelfs beschadigd raken. Koud water op je haren is inderdaad goed voor je haarstructuur. Koud water zet immers automatisch je haarschubben dicht waardoor het haar er minder dof en pluizig zal uitzien. Sommige grote sterren zweren bij koud water voor een glanzend en gezond kapsel.

Het nadeel van koud water is dan weer dat het niet goed ontvet. Daarom is een lauwe temperatuur beter én aangenamer om je haar te wassen. Van ijskoud water krijg je immers al snel hoofdpijn. Een goede truc voor glanzende lokken is de wasbeurt af te sluiten met een spoeling van koud water. Ben je een koukleum en zie je zo’n koude douche niet zitten? Dan ben je ook goed met een gladmakende conditioner. Crèmespoelingen en conditioners bootsen het natuurlijke proces waarbij koud water de haarschubben dichtzet prima na.

© Piotr Marcinski

Ontdek: Wassen