Haarverzorging | Wassen

Feit of fabel? Babyshampoo zacht voor je haar

Feit!

Je hoort wel eens dat je droog haar beter kunt wassen met babyshampoo omdat deze minder ruwe ingrediënten (sulfaten) bevatten. Het is inderdaad zo dat shampoo voor volwassenen sulfaten bevat, maar of je ze daarom uit je badkamerkast moet bannen?

Sulfaten worden gebruikt in shampoo omdat ze je haar en hoofdhuid reinigen: wat natuurlijk reden nummer 1 is waarom je shampoo gebruikt. Babyshampoo bevat minder sulfaten omdat die de ogen kunnen irriteren. Dit heeft als gevolg dat hij ook iets minder goed reinigt. Voor baby’s is dat geen probleem. Ze zweten veel minder en komen minder vaak in contact met verontreinigde stadslucht en plakkerige stylingproducten. Hun haar kan dus best gewassen worden met deze sulfaatarme shampoo.

Opgelet: sulfaten kunnen je hoofdhuid uitdrogen. De één is hier gevoeliger voor dan de ander. Desondanks is het niet nodig dat je overstapt op babyshampoo. Een verzorgende, herstellende shampoo zorgt voor de nodige verzorging én reinigt je haar. Vergeet ook niet dat babyshampoo helemaal niet kan helpen bij gespleten punten, klitten, pluizig haar en andere haarproblemen.

Samengevat

Babyshampoo zal je haar zeker niet beschadigen, zoals sommige websites beweren. Maar echt nuttig is hij voor een volwassene ook niet. Shampoo voor volwassen is gemaakt op maat van de hoofdhuid van een volwassene en de haarproblemen waar volwassenen mee te maken krijgen. Aan jou de keuze.

 

Ontdek: Wassen