Haarverzorging | Mooi haar

Lang haar: hoe houd je het langer mooi?

Lang haar vraagt wat meer aandacht, en het loont ook de moeite. Tegen de tijd dat je haar schouderlang geworden is heeft het al drie jaar overleefd. Dat wil zeggen dat dat haar al die tijd mooi is blijven groeien, 300 shampoobeurten lang, en evenveel droogprocessen ondergaan heeft. 

Lang haar

Lang haar: zo mooi kan het eruitzien, mits met liefde verzorgd.

Dit geldt voor alle lange haren: van de kruin tot de haarpunten wordt het haar meer en meer gevoelig voor beschadiging. Wie lang haar wil vreest altijd gespleten haarpunten. Want dan blijft maar één oplossing over: de schaar! Je kunt dit vermijden door specifieke herstellende producten te gebruiken tegen gespleten punten en door regelmatig de gezondheid van je haar na te kijken. Dan kan je op tijd de juiste haarproducten inzetten.

De haarwortels en de haarpunten vragen elk om een eigen aanpak, en dat is een hele uitdaging. Enerzijds mag het haar niet verzwaard worden, maar de haarpunten hebben net veel verzorging nodig. Inderdaad een hele uitdaging, maar met de juiste producten geraak je een heel eind verder.

 

Negen tips voor de behandeling van lang haar

  • Enkel wassen is niet genoeg voor lang haar. Gebruik een conditioner na elke shampoobeurt en wekelijks een speciale verzorging.

  • Kam je haar voor het wassen. Je haar zal dan minder verward en in de knoop raken.

  • Doe nooit een paardenstaart in nog vochtig haar. Loshangend haar droogt sneller. Nat haar is ook bijzonder gevoelig voor ´mishandelingen´. Zelfs een eenvoudig elastiekje kan je haar beschadigen.

  • Schrob je haar nooit wanneer je het afdroogt. Het is beter om een handdoek tegen je kruin te drukken en dan langzaam naar je haarpunten toe te werken. Zo absorbeer je het water en je behoudt een gladde haarschacht.

  • Metalen haarspelden (schuifspelden) of rubberen elastiekjes zonder textiel omhulsel zijn helemaal uit den boze. Met de tijd vernietigen ze de haarschacht en leiden ze tot broos en gebroken haar.

  • Laat je haar thuis loshangen: wees lief voor je haar en vermijd paardenstaarten en haarvlechten. Draag een zachte haarband (best niet van plastic) als je er niet van houdt dat je haar voor je ogen hangt.

  • Laat je haar zo vaak mogelijk aan de lucht drogen.

  • Kies zo vaak mogelijk de koude stand wanneer je je haar föhnt. Heb je toch de hete stand nodig? Bewaar dan zeker een afstand van zo´n 15 cm of meer tussen je haar en de föhn.

  • Gebruik een haarborstel met natuurlijke haren: dat levert de mooiste glans op. Ook het aantal borstelharen per vierkante cm heeft impact: hoe meer natuurlijke haren, hoe mooier die glans op je haren!