Haarverzorging | Beschadigd haar

Knippen is niet de enige oplossing: probeer de ‘SOS haarproducten’!

Er zijn van die bad hair days. Het haar kleeft tegen je hoofdhuid, glanst niet en de punten lijken nergens op. Probeer eerst enkele eenvoudige oplossingen thuis voordat je beslist om een einde aan de ellende te maken. Je favoriete kapper inschakelen om de vervelende pluizige puinhoop af te knippen is wel een heel drastische oplossing. Je zal versteld staan wat slimme SOS haarproducten kunnen doen voor je haar.

Knippen is niet de enige oplossing

Wat je ook probeert, je haar blijft vormeloos en mat? Geen paniek! Naar de kapper gaan is niet de enige oplossing!

Als je bij de kapper buiten stapt, lijkt het er vaak op dat je haar zich op magische wijze vermenigvuldigd heeft. Er zijn manieren om deze magie thuis te creëren waardoor je het kappersbezoek kan uitstellen! Begin met een speciale shampoo voor de verzorging van fijn haar. Het collageen in dergelijke haarverzorgingsproducten versterkt het haar en speciale componenten zoals keratine herstellen het haar. De formules zonder silicone geven volume zonder het haar te verzwaren. Dergelijke verzorgingsproducten verstevigen elke haar afzonderlijk en maken ze soepel. Maar vergeet niet dat dit de bouwstoffen zijn die je nodig hebt om volume te geven dicht bij de wortels, niet zozeer bij de punten.

Liever meer volume dan knippen

Ook de juiste styling zal voor volume in je haar zorgen. Geef je haar eerst wat tijd om te drogen voordat je er een ronde borstel doorhaalt. Bij nat haar is dit een zwaar karwei dat je beter aan je haarstylist overlaat. Klem de lichtvochtige bovenlaag van je haar samen boven op je hoofd. De onderste lagen van je haar kan je nu streng per streng föhnen met behulp van een ronde borstel. Laat de ronde borstel even in het haar zitten om af te koelen. Vervolgens verwijder je hem voorzichtig. Doe hetzelfde met de bovenste laag van je haar. Je kan hetzelfde effect ook verkrijgen met warme rollers. Laat ze eerst afkoelen voor je ze verwijdert. Borstel daarna je haar door en geniet van de glans en het volume. Je haarstylist had het niet beter kunnen doen!

Liever meer glans dan knippen

Als je van bij de kapper komt, blinkt je haar als een spiegel. Met de juiste verzorgingsproducten, al of niet om uit te spoelen, kan je thuis hetzelfde prachtig glinsterende effect creëren. Deze conditioners zullen de haarcuticula glad maken tot het haaroppervlak opnieuw zacht en vlak is. Hoe gladder de haarcuticula, des te beter het licht weerkaatst wordt. Het is deze weerkaatsing die je haar een aantrekkelijk diepe glans geeft. Zorg ervoor dat shampoo en conditioner heel goed uitgespoeld zijn. Spoel tot je haar helemaal uit want restanten van haarverzorgingsproducten kunnen je haar dof maken. Krullend en pluizig haar zijn van nature minder glanzend, omdat golvend haar minder het licht reflecteert dan glad, sluik haar. En toch kan je extra glans aan je golvend haar geven door een conditioner te gebruiken die veel lipiden bevat. Zo’n conditioner bevat amarant, Argan of Macademia olie, waardoor de haarcuticula bijzonder glad worden. Met de juiste conditioner kan zowel golvend als sluik haar glanzen alsof het net geknipt is.

Een reparatieset voor haarpunten om het knippen uit te stellen

Met gespleten punten ziet elk kapsel er droog en verwaarloosd uit. Maar dit betekent niet dat je haar onmiddellijk moet geknipt worden. Gebruik altijd een zachte shampoo. Samen met een conditioner voor verzwakt haar zal deze shampoo de haarpunten verzachten, zodat ze je kapsel niet verknoeien met hun onhandelbaar gedrag. Gebruik een kam met grote tanden van uitstekende kwaliteit. Liefst eentje die gemaakt is van hout of been. Zo’n kam voorkomt verder splitsen van de punten. Je kan de haarpunten tijdelijk herstellen met een tonic voor haarpunten. Tonics leggen een flinterdun laagje silicone olie op je haarpunten, om ze te beschermen en glad te maken. Je haar ziet er gezonder uit en lijkt veel minder uitgedroogd. Wees echter spaarzaam met dit soort tonic, één of twee druppeltjes is meestal voldoende voor alle haarpunten.

Ontdek: