Haarstyling | Zomer

De stijl van de sterren van deze maand: De vlechten van Kristen Bell

Vlechten zijn momenteel helemaal in. Kristen Bell heeft de stijl al toegepast en verwerkt in meer dan drie verschillend gestylde vlechten in haar semi updo. Je haar op deze manier vlechten is eigenlijk net zo gemakkelijk, hoewel het op het eerste gezicht misschien gecompliceerd lijkt. Volg gewoon onze stap-voor-stap instructies en je zult al snel de gevlochten updo van Kristen Bell en vele andere speelse variaties onder de knie hebben.

Samen met haar vader speelt Kristen Bell de hoofdrol als detective in de goed ontvangen Amerikaanse televisieserie “Veronica Mars”. Zij heeft meegespeeld in onder andere televisieseries en bioscoopfilms (bv. “Heroes” en “Forgetting Sarah Marshall”). Wij geven haar ook een compliment voor haar stijlvolle kapsels.

Kristen Bell koos voor dit speelse kapsel voor haar optreden bij de “Do Something Awards”. Het kapsel omvat verschillende soorten vlechten, die ze samenvoegde tot één enkele vlecht in het midden langs de achterkant van haar hoofd.

Hoe vlecht jij je haar zoals Kristen Bell?

null
© Getty Images

Het belangrijkste element van het kapsel van Kristen Bell is de enkelvoudige vlecht aan de achterkant van haar hoofd.

Breng een kleine hoeveelheid volumegevend poeder aan op de haarwortels voordat je een scheiding maakt.

1. Pak je bovenste haar losjes bij elkaar, ongeveer vijf tot zeven centimeter boven je oren en trek het naar achteren. (Het overige haar boven je oor wordt later gestyled.) Vlecht deze haarlokken in (Frans vlechten) vanaf de bovenkant van het haar en stop ongeveer halverwege de achterkant van je hoofd.

2. Ongeveer op oorhoogte (halverwege omlaag van de achterkant van je hoofd) wordt de Franse vlecht voortgezet als gewone vlecht. Het onderliggende haar blijft open bij deze semi updo.

3. Maak het uiteinde van de vlecht vast met een elastieken haarband of lint.

De semi updo dankt haar speciale touch aan de twee dunne vlechten aan beide kanten van het hoofd. Deze dunne vlechten worden met haarspelden vastgezet achteraan aan de overgang tussen de Franse en de normale vlecht.

4. Vlecht het haar direct boven ieder oor strak. Wij bevelen aan om het haar aan de zijkant recht naar achteren te trekken tijdens het vlechten. Dit maakt het gemakkelijker de vlecht vast te zetten aan de achterkant van je hoofd.

5. Afhankelijk van hoe breed je de zijvlecht wilt maken, kun je een of twee dunne vlechten maken langs de zijkant van je hoofd.

6. Leg de dunne zijvlechten in laagjes over de gewone vlecht aan de achterkant van je hoofd en maak ze vast met haarspelden. Afhankelijk van de lengte van de dunne vlechten, kun je hun uiteindes onder de gewone middenvlecht verbergen.

7. Gebruik een stijltang om het loshangend haar aan de achterkant van het hoofd te stijlen.

8. Breng haarspray of speciale haarspray aan voor glans, zodat je creatie de hele dag goed blijft zitten.

Je hebt nu jouw eigen stijlvolle Kristen Bell kapsel gecreëerd!