Haarstyling | Tips en tricks

Wat vinden mannen van vrouwenkapsels?

"Smaken verschillen" is een vaak gehoorde uitdrukking. Wat vrouwen mooi en elegant vinden, zien mannen vaak helemaal anders. Volgens het clichébeeld vinden mannen lang blond haar het aantrekkelijkst, maar klopt dit ook?

Mannen verkiezen over het algemeen inderdaad lange kapsels boven korte, omdat die onbewust op jeugdigheid wijzen. Vrouwen met lang haar zien er volgens mannen vrouwelijker uit, waardoor de kans dat ze hun potentiële partner gezonde kinderen schenken groter is. Daarnaast zou lang haar volgens mannen zelfs wijzen op financiële zekerheid, zelfrespect en een goede persoonlijke hygiëne. Dat de kaaklijn bij lange losse lokken smaller lijkt zou ook een belangrijke rol spelen. Tot slot vinden (de meeste) mannen het gewoon leuk om door het lange haar van een vrouw te woelen. Mannen kijken in de eerste plaats naar de uiterlijke gezondheid van het haar.


Een vrouw met glanzend, glad haar stuurt het signaal uit naar de man dat ze in staat is om zich voort te planten. Glad haar is met andere woorden een teken van schoonheid en gezondheid. Pluizig haar is dan weer een grote afknapper voor de andere sekse. Als mannen moeten kiezen tussen broos en dof lang haar of een glanzend gezond kort kopje, dan kiezen ze steevast voor het tweede. 

© Luba V Nel