Haarstyling | Tips en tricks

Gezichtstypes rond - reeks 1/5

Heb jij een vol gezicht met een ronde kin en een duidelijk afgeronde haarlijn bovenaan je voorhoofd? Dan behoor je tot de types met een rond gezicht. Je hebt heel zachte vormen in je gelaat. Je hoofd is ook duidelijk breder tussen je ogen en je oren, ter hoogte van je jukbeenderen.

Celebs

Bekende sterren die dezelfde gezichtsvorm hebben als jij zijn Katherine Heigl en Drew Barrymore.

Do’s

Kapsels die jouw gezicht minder vol en rond doen lijken zijn ideaal. Kies daarom voor lange modellen in laagjes want die hebben een afslankend en verlengend effect. Ook asymmetrische kapsels laten jouw gezicht optimaal uit de verf komen. Creëer het liefst bovenaan je kruin extra volume en laat je haren zo sluik mogelijk naast je hoofd hangen.

Don'ts

Je vermijdt het beste korte coupes. Een bob zal je gezicht nog ronder doen lijken en je misschien zelfs een kinderlijk uiterlijk geven. Wil je toch een kort kapsel proberen, zorg er dan voor dat je haren naar achteren liggen en niet in je gezicht. Verder zijn krullen ook niet echt gepast voor jouw gelaatsvorm en je gaat liever voor een zijscheiding dan voor een middenscheiding.

© Andrew Evans