Haarstyling | Tips en tricks

Een krultang gebruiken om prachtige krullen te maken

Wil jij ook zachte krullen of golven in je haar maar heb je van nature stijl haar? Geen probleem! De styling tools van vandaag helpen je om dé krullen te maken dat je altijd al wilde hebben. Wij leren je hoe je een krultang gebruikt om zelf de verleidelijke krullen van sterren en beroemdheden te creëren.

Krullen voegen volume toe aan je haarstijl en vormen een prachtig alternatief voor stijl of sluik haar. Er zijn verschillende mogelijkheden: grof golvend haar of de kleinst mogelijke krullen, krullen of golven die beginnen bij de haarwortels, of vanaf oorhoogte omlaag. De keuze is aan jou. Kleurrijke highlights of tweekleurig haar maken jouw krullen helemaal persoonlijk.

We beginnen bij het begin! Hoe kun je een krultang gebruiken om precies die krullen te maken die jij wilt?

Krullen met de krultang.

1. Masseer grondig krulmousse door je haar. “Hoe grondiger je te werk gaat met de krulmousse, hoe mooier de krullen”, beveelt Schwarzkopf haarexpert Armin Morbach aan.

2. Om grote, zachte golven te maken, gebruik je best een krultang met een grote diameter.

3. Spray wat hittebeschermende spray op elke haarlok voordat je ze over de staaf van je krultang legt. Laat de warmte kort inwerken, haal de krultang weg en maak de krul los. Ga zo te werk van de voor- naar de achterkant van je hele hoofd om de gewenste krullen of golven te creëren.

Armin Morbach heeft de volgende tip voor je: “Als je goed geordende krullen wil, draai je alle haarlokken in dezelfde richting rond de krultang : van je gezicht weg. Als je echter de voorkeur geeft aan de wilde, natuurlijk look, wissel dan af : de ene haarlok draai je naar buiten draaien, de andere  naar binnen.”

4. Nadat je alle krullen hebt gemaakt die je wilde, buig je voorover en schud je je hoofd voor natuurlijk vallende krullen.

5. Gebruik volumegevend poeder voor extra volume waar nodig.

Droogshampoo helpt je om de look een dag langer te houden. Breng gewoon de droogshampoo aan en gebruik de krultang om even snel bijwerken.