Haarstyling | Tips en tricks

Droog knippen: aanrader of afknapper?

Sommigen zweren bij droog knippen. Anderen beweren dan weer dat je altijd nat moet knippen. Tijd om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen.

Kappers kiezen voor nat knipwerk omdat het gemakkelijker werkt. Bij droog haar springen de haarpunten snel alle kanten uit. Nat haar is overzichtelijker voor de kapper en er blijven ook minder kriebelige haartjes achter in de kleding van de klant. Nat haar kan beter in bedwang gehouden worden, zodat de kapper geen enkele lok over het hoofd ziet. Bovendien zijn natte haren nadien sneller opgeruimd want ze zijn nu eenmaal sneller bij elkaar te vegen dan droog haar.

Droog knippen heeft dan weer als voordeel dat je zeker niet te veel afknipt. Nat haar lijkt immers altijd wat langer en als je het na het knippen föhnt is het resultaat vaak korter dan de lengte die je in gedachten had. Wist je dat het verschil, zeker bij krullend haar, vaak enkele centimeters kan zijn? Bij droog haar zie je ook meteen hoe het kapsel valt. En vergeet je portemonnee niet: een droge knipbeurt spaart op slag shampoo en conditioner uit!

© Kalim

 

Ontdek: Tips en tricks