Haarstyling | Opsteek kapsels

Haarstijlen van sterren: de vetkuif van January Jones

January Jones speelt Betty Draper in de succesvolle retroserie ‘Mad Men’. De prachtige blonde actrice, tevens model, staat ook bekend om haar exceptionele haarstijlen. Tijdens de 2013 SAG Awards, verscheen January Jones met een grote vetkuif droeg in combinatie met een interessant haarelement dichtbij haar neklijn. In onze stap-voor-stap handleiding laten we je zien hoe je deze unieke haarstijl kunt creëren.

Fans van de televisieserie ‘Mad Men’ kennen January Jones als degene die de rol van Betty Draper speelt. In deze serie personifieert de gescheiden vrouw die de emotionele aanhankelijkheid ten opzichte van haar eerste man niet van zich af kan schudden, terwijl ze probeert haar tweede huwelijk te laten werken. Kijkers sympathiseren met haar als een strikte, gefrustreerde moeder voor wie het onmogelijk lijkt om te stoppen met haar dochter te vechten. Tijdens een volledige omslag van het verhaal vindt ze dan de juiste woorden als enige vertrouweling van haar dochter. In het vijfde seizoen levert het voormalige model een gevecht met de extra pondjes, die haar scheiden van haar hoogtijdagen als model.

Wij zijn op zoek gegaan naar de vrouw achter de actrice die Betty Draper speelt. January Jones, genoemd naar de maand van haar geboorte, geeft toe dat ze soms de motivaties van het personage Betty Draper in de televisieserie niet meer begrijpt. De gevierde actrice en voormalig model is moeder van kleuter Xander. January Jones ontdekte haar acteertalent toen ze in televisiereclames verscheen. Nadat ze kleine rolletjes had gespeeld in bekende films zoals ‘Bandit’ met Bruce Willis, ‘Anger Management’ met Jack Nicholson, en ‘American Pie’, kwam haar grote doorbraak met de rol van Betty Draper in de televisieserie ‘Mad Men’. Voor haar optredens ontving ze twee Golden Globe Awards en werd ze genomineerd voor de Emmy Award voor beste actrice.

January Jones: bob, vetkuif, en nog meer

January Jones

January Jones met een golvende bob

In haar rol als Betty Draper is het golvende blonde haar van January Jones altijd perfect gestyled, en ze doet ons denken aan Hollywood schoonheid Grace Kelly. Als privépersoon vindt de blonde, blauwogige schoonheid het leuk om met verschillende haarstijlen te experimenteren. Ze draagt een golvende bob, verandert naar een semi-updo met het haar over haar voorhoofd naar achteren vastgepind, probeert een hoofd met goed gemaakte krullen uit, om ons vervolgens te verrassen met sluik haar gedraaid tot een wrong. Zo nu en dan vindt January Jones het ook leuk om verschillende haarkleuren uit te proberen. In 2012 voegde ze een tijdje subtiele roze strengen aan haar blonde haar toe, en verfde ze haar haar rood.

Voor haar optreden bij de 2013 SAG Awards, stileerde January Jones haar bob met een vetkuif, en pinde ze haar zijhaar naar achteren. We laten je stap-voor-stap de instructies zien om je te helpen deze haarstijl te creëren.

Tools voor het stileren van de January Jones bob met vetkuif:

Volumegevende mousse, ronde borstel, haarkam, mousse, haargel, haarspelden en haarspray

Hoe stileer je de vetkuif van January Jones

1. Verdeel de volumegevende mousse over je haar boven het voorhoofd en föhn dit haar naar achter met een rond borstel.

2. Streng voor streng toupeer je het haar boven je voorhoofd met een haarkam. Strijk dit haar vervolgens voorzichtig glad naar achteren.

3. Onderaan aan de achterkant van je hoofd föhn je de haarpuntjes naar buiten toe. Indien nodig kun je dit deel van je haar bevochtigen vóór het föhnen of wat styling mousse aanbrengen.

4. Verdeel wat haargel tussen je handpalmen en strijk je zijhaar glad naar achteren. Plooi de uiteindes van je zijhaar naar onderen en zet de eindes vast in het midden boven je neklijn met behulp van haarklemmetjes.

5. Breng haarspray aan om het kapsel te fixeren.