Haarstyling | Opsteek kapsels

Trendy Blog kapsel: Hoge Chignon met pony

Tegenwoordig wordt in de blogosphere de hoge chignon gecombineerd met een pony. We stellen deze stijl voor en vertellen je hoe je dit kapsel kan creëren.

null

Rike toont op haar blog een zeer artistieke hoge chignon die ze draagt in combinatie met een pony.

Kapsels met een pony gaan al zeer lang mee. Soms vierkant, ongelijk, kort, lang, vol of dun, het is duidelijk dat pony’s er altijd zullen zijn en in allerlei vormen. Bloggers zijn nu ook gevallen voor het kapsel met pony. Het meest geliefd in de blogosphere is de hoge chignon gecombineerd met een dikke pony van de kruin van het hoofd tot aan het gezicht. Boven op het hoofd zit een pittige kleine chignon als een klein hoedje.

Verzamel al je haar, behalve één haarlok, in een paardenstaart hoog op het hoofd. Draai de paardenstaart rond en vorm er een klein kroontje mee. Zet dit kroontje vast met haarspelden. Gebruik de overgebleven haarlok om het elastiekje te verstoppen en zet de haarlok vast met haarspelden. De bloggers Rike en Coco zijn verzot op dit kapsel.

 

Twee blogs, één trend: Een chignon gecombineerd met een pony

RIke noemde haar blog ‘Clean chic’. Het is een caleidoscoop van berichten over kleding, fotografie, kunst, ambachten, reisindrukken, foto’s van feestjes, literatuur en muziek. Ondanks alle inhoud verliest de website nooit het esthetische aspect en dit geldt ook voor de voorgestelde kapsels. De hoge chignon gecombineerd met een pony lijkt bijna een kunstwerk.

De pony was karakteristiek voor stijlicoon Jane Birkin en is tegenwoordig een favoriet onder de stylingelementen. Blogger Coco combineert de pony met een hoge chignon.

Coco geeft de lezers op haar website ‘Hübsch Dich auf’ (maak jezelf mooi) heel wat mode advies. Haar stijl voegt een hedendaags schone chic samen met klassieke vintage uit vorige eeuwen, in combinatie met elementen uit de Franse levensstijl. Coco’s kapsel met pony herinnert ons aan het kapsel van Jane Birkin, een stijlicoon uit de jaren 60, die tegenwoordig nog steeds in Frankrijk woont. Coco’s pony is een aanvulling op haar hoge chignon.

De pony: je haarstylist kan stylingfouten voorkomen

Als je met het idee speelt om één van de nieuwe blog trends te volgen en een pony te dragen, raden we je aan om eerst je haarstylist te consulteren vóór je naar de schaar grijpt. Je haarstylist kan je helpen om het kapsel te kiezen dat bij je past. Het is uiteindelijk toch de bedoeling dat je gelaatstrekken door de pony harmonieuzer tot hun recht komen. Een tweede advies kan helpen om geen foute beslissingen te nemen.

Weblinks

Rike's Blog >> Clean Chic

Coco's Blog >> Hübsch Dich auf