Haarstyling | Natuurlijk krullend haar

Kapsel van de maand: de krullen van Carla Gugino

Carla Gugino is een vaste waarde in de filmindustrie. Ze is bekend om haar vertolkingen in bijrollen in ‘Californication’, ‘Night at the Museum’ en in de fantastische thriller ‘Sucker Punch’. Haar look tijdens de uitreiking van de Golden Globe Awards dit jaar was alvast een bekroning waard.

Op een doordeweekse dag laat Carla Gugino haar dikke halflange lokken in een natuurlijke golving vallen. Voor haar verschijning op de Golden Globe Awards zette ze op een gesofisticeerde manier krulspelden in haar gelaagde donkere kapsel. Met een kleine inspanning en dankzij onze tips kan je haar kapsel imiteren. Succes verzekerd!

Benodigdheden:

10 - 14 kleine Velcrorollers met een diameter van ong. 2,5 cm, haarspelden, kleine schuifspelden, mousse, haarspray, en stylingcrème voor de haarpunten.

Zo doe je het:

  • Bevochtig je haar lichtjes en wrijf een bolletje schuim ter grootte van een golfbal door je haar.
  • Begin met het haar bovenop de kruin om de Velcrorollers te wikkelen. Doe dan krulspelden in je haar achteraan en langs de zijkant. Het maakt niet uit in welke richting je het haar oprolt, maar is wel belangrijk dat je de rollen stevig aantrekt, om stevige, elastische krullen te verkrijgen.
  • Föhn je haar met redelijk hete lucht maar met een zwakke luchtstroom. Laat je haar volledig afkoelen
  • Haal voorzichtig de krulspelden uit je haar en ontwar het haar met een stylingcrème. Breng vervolgens je haar in model met je handen.
  • Als je haar wat moeilijker in bedwang te houden is, kun je het vaststeken met een paar haarspelden of schuifspeldjes. Je kunt ook speldjes gebruiken voor de voorkant of de zijkant van je haar.
  • Met een dun laagje stylingcrème op je vingers kan je dan de laatste hand leggen aan je kapsel. De bedoeling is om een gelijkmatig, vol silhouet te creëren. Rest je enkel nog wat haarspray aan te brengen, en klaar is kees!