Haarstyling | Lang haar

Gladde en sexy wet looks

Gel zorgt ervoor dat je haar eruit ziet alsof je net uit de douche bent gestapt. Het creatieve gebruik van haargel maakt het mogelijk ontelbare variaties voor feestelijke kapsels te creëren. Neem een kijkje in onze foto- en videogallerij voor wet look kapsels, inclusief streng achterover gekamde kapsels en valse bobs.

Bij de semi-wet look valt het haar golvend en mat met een zacht en glanzend gedeelte bij de haarwortels.

Gel geeft haar de aanblik alsof het nat is omdat gel grote hoeveelheden water bevat en deze in het haar houdt. Verschillende delen van kort of lang haar kunnen zo worden gekamd dat ze nat en glad lijken. De natglanzende eigenschap van gels voegt een coole noot toe aan gladde haarstijlen. De gladde look is in het bijzonder geschikt voor het maken van elegante of feestelijke haarstijlen.

 

Haargel en wax gebruiken om de natte look te creëren.

Om de natte look te creëren heb je alleen maar haargel of wax nodig.Verdeel de haargel of wax gewoon over je vingertoppen om de gel in je droge haar aan te brengen. Begin met een kleine hoeveelheid, en voeg meer toe indien nodig. Kam het haar vervolgens en breng haarspray aan. Gebruik kort een föhn om de gel vast te zetten, waardoor het ietsje harder wordt en de glans intenser. Als je de voorkeur geeft aan een zachtere glans en een lichtere hold, kun je kiezen voor een gelwax (ook een mengsel van haargel en wax).

null
© Getty Images

Trendy hairstyle met een ‘wet look’ op een valse bob, een kort sleek kapsel en een halve staart

Wet look creaties

Of je haar nu lang of kort is, je kunt altijd wet look variaties maken. Kort haar wordt volledig bewerkt met gel voor een ultra glanzend trendy kapsel. Bij lang haar worden slechts bepaalde lokken gestyled om nat en glad te lijken. Indien jij kiest voor een kapsel met een scheiding, zorg dan voor een perfect rechte scheiding met behulp van een stileerkam.  

  • Glad kort haar: Kam je schoongewassen korte haar dicht op de hoofdhuid met behulp van een borstel of kam. Breng vervolgens de gel aan zoals hierboven beschreven.

  • De gladde paardenstaart: Verdeel de gel op de kruin van je hoofd voordat je je haar in een strak samengebonden paardenstaart samenvoegt.

  • De valse bob: Breng gel aan op je middellange haar vanaf de wortels tot de puntjes en kam het recht. Maak nu een paardenstaart, en trek het haarbandje naar de haarpunten toe. Draai het uiteinde van de paardenstaart naar binnen toe en zet het vast met haarclips of haarspelden.

  • Losgemaakte paardenstaart en zachte zijscheiding: Nadat je een zijscheiding hebt gemaakt, gebruik je gel om het ponyhaar of het haar boven je voorhoofd terug te kammen. Er wordt geen gel gebruikt voor het overige haar, dat samen wordt gevoegd in een informele paardenstaart.  

  • Gedeeltelijk met gel behandeld haar: Maak het vooraf gestijlde haar een beetje nat op de kruin. Kam deze lokken achterover met behulp van gel of gel wax. Gebruik haarspray voor aanvullende glans en fixatie. Bij deze wet look variatie kun je, je haar achter de oren kammen of het gewoon recht omlaag laten vallen.

  • Wet-look semi-updo: Volg de instructies van de vorige look, breng gel aan op de zijkanten, en maak je haar vast in een halve staart met een haarbandje of speldje.
Ontdek: Lang haar