Haarstyling | Jaren 60 haarstijlen

Evan Rachel Wood Omhelst de Stijl van de Jaren Zestig: het Elfjeskapsel

Elfjeskapsels zijn geschikt voor werk en vrije tijd. Lees verder hoe je in enkele stappen kan aansluiten bij de retro trend van de elfjeskapsels.


Het elfjeskapsel straalt doorzettingsvermogen uit en behoort tot de echte kapselklassiekers. Elfjeskapsels nemen op dit moment een prominente plaats in bij de haarmode. Het haar is recht geknipt. Het kapsel krijgt zijn karakteristieke vorm door de zachte laagjes. Deze snit geeft het elfjeskapsel haar bijzonder natuurlijke en vrouwelijke look. 

Evan Rachel Wood volgde deze trend en offerde haar lange manen op voor een elfjeskapsel met ietwat langer dekkend haar en een zijdelingse pony. Sinds ze kort haar heeft, blijft ze haar fans verbazen met creatieve kapsels. In oktober gaf de actrice (‘The Ides of March’) haar elfjeskapsel nog de look van de jaren 60. Een eenvoudige diadeem is het perfecte accessoire voor dit elfjeskapsel.

de modellen Twiggy en Crumb met het elfjeskapsel van de jaren 60

Evan Rachel Wood’s elfjeskapsel is ingetogen en toch is het helemaal niet saai. In de jaren 60 spelden de vrouwen hun korte haar achter het oor en creëerden daarmee een ietwat strenge look. Daar tegenover valt het elfjeskapsel van vandaag met glanzende golven zacht in het gezicht. Dankzij de moderne conditioners (haarverzorging en spoeling) schittert het haar met zijn zijdezachte glans.

Vrouwen met een klein gezicht zien er bijzonder aantrekkelijk uit met een elfjeskapsel. Het elfjeskapsel werd nochtans uitgevonden voor erg zelfverzekerde vrouwen met opvallende kenmerken. Eén van de elementaire kenmerken van het elfjeskapsel is het accentueren van de achterzijde van het hoofd.

WIl je graag je haar stylen zoals Evan Rachel Wood? We tonen je hieronder hoe elfjeskapsels stap voor stap gestyled worden. 

Hulpmiddelen om het perfecte elfjeskapsel te stylen:

Hittebeschermer, haarspray, haarolie

Het Elfjeskapsel van de Jaren 60 Stylen:

  • Spray hittebeschermer op het handdoekdroge haar. Föhn je haar helemaal droog terwijl je het over een kleine ronde borstel trekt. Verdeel nu je haar naar één zijde.

  • Gebruik een kam om het dekkende haar op de kruin van je hoofd naar achteren te touperen. Voor extra volume kan je wat haarspray in het getoupeerde haar verstuiven om vervolgens verder te touperen.

  • Bedek het getoupeerde haar met de toplaag van je haar en gebruik een toupeerborstel om een glad oppervlak te creëren.

  • Bevochtig je pony met een vleugje haarolie en zet het opzij achter je oor vast met een haarspeld.

  • Schik de diadeem om de look af te werken.

Drie Tips voor een Perfect Elfjeskapsel

  • WIl je meer pit toevoegen? Glansspray geeft nog meer glamour aan elfjeskapsels.

  • Vrouwen met fijn haar brengen best stylingmousse aan op hun handdoekdroge haar. Hierdoor geef je het haar meer volume en heeft het touperen meer effect.

  • Een diadeem is niet noodzakelijk voor het elfjeskapsel van de jaren 60. Als je toch kiest voor haarjuwelen, dan kies je best voor eenvoudige ontwerpen om de flair van het moderne elfjeskapsel te benadrukken.

Web Links: Learn more about pixie haircuts

The Queen of Hair Accessories >> colettemalouf.com

More Pixie Haircuts >> heckyeahpixiecuts.tumblr.com