Haarstyling | Golvend haar

Kapsel van de Maand: Luchtig Golvend Haar van Cindy Crawford

Luchtige golven zijn een deel van dit energieke kapsel. In september verraste Cindy Crawford ons met haar moderne versie van dit klassieke kapsel. Blijf bij ons voor enkele tips om je luchtig golvend haar die speciale aantrekkingskracht te geven.

Cindy Crawford is op haar 45ste ongetwijfeld één van de mooiste vrouwen in de showbusiness. In september woonde ze, samen met haar hele gezin, de opening bij van de nieuwste show van Cirque du Soleil. Hier demonstreerde ze nogmaals haar charme en stijl die haar in de jaren 90 tot een supermodel maakten. We konden hier ook haar uitzonderlijk prachtig, luchtig golvende haar bewonderen. Haar kapsel is eenvoudig maar toch prestigieus met voldoende volume nabij de wortels, zachte grote golven en zijdeachtige glans. Luchtige golven zijn daarom zowel geschikt voor vrije tijd, professionele en feestelijke gelegenheden.

Luchtig golvend haar is niets nieuws. Het was in de jaren 80 heel erg trendy en is nooit meer uit het modebeeld verdwenen. In die tijd werden de luchtige golven en de krullen hoog opgestapeld en overeind gehouden door bergen haarspray. Tegenwoordig zijn de nieuwe versies van luchtig golvend haar veel natuurlijker, zoals Cindy Crawford laat zien.

Farrah Fawcett was met haar wild, luchtig golvend haar het schoonheidsicoon van de jaren 80

Om prachtig luchtige golven te creëren heb je een föhn en een ronde borstel nodig. Daarnaast heb je ook wel een beetje doorzettingsvermogen nodig. Beide instrumenten tegelijkertijd hanteren vergt enige vaardigheid maar het duurt niet lang voor je dit onder de knie hebt. Je haar moet minstens op schouderlengte zijn en in laagjes geknipt zijn. Als je het haar geregeld behandelt met haarverzorging en bij het föhnen een hittebeschermer gebruikt zal je haar natuurlijk glanzen. Heldere of matte glansbehandelingen voegen extra schittering toe aan je haar en verblinden je met elegante lichtreflecties. Hieronder vind je onze eenvoudige handleiding om luchtige golven te creëren. 

Informatie

Wist je dit? Cindy Crawford is de nieuwe woordvoerster voor Schwarzkopf Vital Colors. Vanaf oktober 2011 zie je Cindy in een 20 seconden durende reclamespot voor haarkleuringen, die je haar ook een fluweelzachte glans geven.

De hulpmiddelen die je nodig hebt om luchtige golven, ook bekend als strandgolven of geföhnde golven te creëren:

Föhn, grote ronde borstel, volumemousse en haarspray

Stylinginstructies:

1. Doorkam je haar nadat je er volumemousse in aangebracht hebt, gebruik dan je föhn om je haar te drogen tot het nog wat klammig is

2. Bevestig de diffuser aan je föhn en droog je haar verder terwijl je het over een ronde borstel trekt. Droog eerst het haar in je nek en breng het in model door de ronde borstel door het haar te trekken van wortel tot punt. De borstel wordt onder elke lok van het nekhaar getrokken. Dit geeft het nekhaar extra volume en creëert een lichte naar binnen gekeerde golf.

3. Trek lokken van je voorste haar naar buiten over een ronde borstel van de wortels tot de punten. Deze keer wordt de borstel op het bovenste deel van elke lok gebruikt.

4. Accentueer enkele afzonderlijke lokken door ze over de ronde borstel te rollen terwijl je het haar föhnt. Dit brengt enkele krullen onder de golven.

5. Kam zachtjes door je haar met je vingers en gebruik wat haarspray voor extra versteviging

Weblinks (om luchtige golven te creëren)

De haardroog basics gedemonstreerd door Lauren Conrad >> thebeautydepartment.com