Haarstyling | Bob haarstijlen

Een bob – perfect, cool, elegant

Heb je dit ook meegemaakt? Je haarstylist raadde je een avontuurlijk nieuw kapsel aan en nu herken je jezelf niet meer in de spiegel? Hij beweerde nochtans dat je nieuwe look zo gaaf zou zijn. Met een klassiek kapsel zou je dat nooit overkomen.

 

Bijvoorbeeld met een bob.

Bob, Sunrise Coigney

Zo moet een bob eruit zien: nauwkeurig geknipt, strak en glanzend. De actrice Sunrise Coigney draagt een onovertroffen bob.

De traditionele bob komt tot onderaan je kin en wordt geknipt in rechte lijnen met een pony. Er bestaan talloze variaties op. Een bob kan tot op de schouder hangen, of kort geknipt zijn tot onderaan de neus. Hij kan een scheiding hebben. Dit kapsel kan je uitstekend laten knippen ongeacht de kwaliteit en kleur van je haar, zolang het maar steil en glanzend is. Glad haar, in model gebracht met een ronde borstel, werkt het best. Als je het met een föhn droogt, borstel het dan lok per lok, eerst naar binnen, en dan naar buiten. Zo wordt het buitengewoon mooi. Gebruik een stijltang en een anti-klit spray als je haar golft of krult om de strakke lijnen van een echte bob te krijgen. Een belangrijke tip: hoe ronder je gezicht is, hoe langer je bob moet zijn.