Haarkleuring | Rode haarkleur

Je haar rood kleuren: doe mee met de trend, ga voor rood!

Het woord rood in rood haar bestrijkt een enorm breed gamma aan kleuren, variërend van warm roodachtig bruin tot de vrij onnatuurlijke haarkleur paars. Voorheen was bleken de eerste stap naar een rode haarkleur. Dit is echter nog zelden nodig met de nieuwere kleuringtechnieken.

Rood haar

Rood haar: zo mooi kan het zijn.

Zonder enige twijfel is op dit moment de sterkste trend in de haarkleuringen het rood. Er heerst momenteel in de modewereld een voorliefde voor felle rode koperkleuren, die nog nauwelijks voor natuurlijk kunnen doorgaan. Roodharige modellen zijn nog nooit zo veel gevraagd geweest.

Je kan een van de voorlopers zijn voor deze trend als je haar op schouderlengte is. Roodharige opsteekkapsels en highlights van zacht golvend rood haar zijn momenteel zeer modieus. Er is natuurlijk geen enkele trend zonder een contra trend. Blauwachtige schakeringen in rood haar en radicale korte kapsels met geschoren nekhaar, eveneens met rode highlights, zoals bij Rihanna vonden evengoed hun fans.

Je haar rood kleuren:

Manieren om een trendy roodharige te worden
 • Tip 1:

  Je haar rood kleuren is een makkie zolang je de kleur niet lichter wilt dan je eigen natuurlijke haarkleur. Gebruik gebruik uitwasbare kleuringen om te experimenteren met nieuwe kleuren zonder je zorgen te maken over de uitgroeiende wortels van je haar, die de indruk die je met je nieuwe kleur wilt maken kunnen verprutsen.

 • Tip 2:

  Traditioneel houdt de weg van bruin naar fel koper gekleurd haar een fase van ontkleuren in. De donkere pigmenten worden allereerst verwijderd en dan worden de rode pigmenten eraan toegevoegd. Dit lijkt logisch. Nieuwe permanente kleuringen met een duurzaamheidfactor 3 verlichten het haar lichtjes, en zullen dus donkerbruin haar veranderen in felrood haar.

 • Tip 3:

  De kleur van ontkleurd haar veranderen is gewoonlijk een probleem. Dit geldt niet voor rood haar. Meestal neemt het haar de rode pigmenten gemakkelijk op zonder kleurverrassingen.

 • Tip 4:

  De beste weg van grijs haar naar rood haar houdt een bezoek in aan de kapper. De rode pigmenten zetten zich verschillend vast op grijs haar in vergelijking met natuurlijk gepigmenteerd haar. Vraag hierbij dus het advies van een expert alvorens wit haar rood te kleuren. De expert kan de kwaliteit van je haar en je gewenste kleur evalueren en kan voorkomen dat je niet per ongeluk opgezadeld zit met roze haar of eruit ziet als iemand uit de wereld van trollen en kabouters.

 • Tip 5:

  Je haar rood kleuren is ook niet de beste oplossing als anti-verouderingsmaatregel. Kappers beoordelen rood als een lichtgevend reclame-instrument voor het gelaat. De blik van de mensen zal hier aangetrokken worden tot wat het gezicht te tonen heeft: alles ervan, dus ook de rimpels. Vrouwen die er dus zo jong mogelijk willen uitzien vermijden best rood haar. Dit geldt vooral voor de onnatuurlijke schakeringen zoals het rood met een blauwe schakering.

 • Tip 6:

  De haarkleuren tussen blond en rood zijn bijzonder zacht en natuurlijk. Deze tinten zijn perfect voor vrouwen met een lichte huidskleur met groene of blauwe ogen. Roestige schakeringen zijn zeer flatterend voor brunettes met bruine ogen.

 • Tip 7:

  Wanneer je thuis een rode haarkleuring aanbrengt, wees dan voorzichtig dan je de kleur niet aanbrengt op je kleren, het tapijt of de tegels. Deze rode vlekken vormen een uitdaging. Voor een toepassing thuis is het aan te raden om een donker T-shirt te dragen of een oude handdoek over je schouders te leggen.

 • Tip 8:

  Neem geen overhaaste beslissingen wanneer je niet volledig overtuigd bent van je keuze. Het vervelende ontkleuren is onvermijdelijk als je kleuringexperiment fout afloopt. Overleg eerst met een goede vriendin alvorens je de kleur keuze maakt.

Ontdek: Rode haarkleur