Haarkleuring | Kleuradvies

Kleur de wortels: Je kan het!

Of het haar platina is, as- of goudblond of enkel geaccentueerd met wat lichtere mèches, onze voorliefde voor de lichtste van alle menselijke haarkleuren zal niet verdwijnen. Blond haar vergt veel aandacht, en in al zijn variaties komt het met de vervelende kant van de donkere nieuwe haargroei ook wel bekend als uitgroei, het verklikkende teken van gebleekt haar. Is het nodig om elke millimeter van de realiteit te verdoezelen of is er een manier om het kleurverschil te behandelen?

Wat vroeger een trend onder modellen en beroemdheden was is niet noodzakelijk de gewenste stijl van alle blondines. We hebben het over donkere wortels. Het goede nieuws is dat er oplossingen en trucs zijn, die helpen om het kleurverschil tussen het gebleekte haar en het donkere pas gegroeide haar dicht bij je hoofdhuid te helpen beheersen.

Zes tips voor het kleuren van de uitgroei van geblondeerd haar

 • Tip 1:

  Profiteer van de speciale haarverzorgingsproducten voor blondines. Deze producten zullen de kleur intensiveren telkens als je je haar wast en de conditioners zullen het haar behandelen zodat de lichte glans van je haar iedereen blijft verblinden.

 • Tip 2:

  Er bestaan ook luxe-verzorgingen voor je kleur. Als je de gewoonte hebt om op regelmatige basis je kapper te bezoeken, dan is het een goed idee om de behandeling van de donkere wortels in te lassen als vast onderdeel van je volledige behandeling. Door kleuroplichting en een intensief verzorgende behandeling om de vier weken krijg je een perfect blond kapsel. Door regelmatig je haar te kleuren is het noodzakelijk om intensieve conditioning in je verzorgingsroutine in te bouwen.

 • Tip 3:

  Het dragen van je haar zonder een duidelijke scheidingslijn neemt wat van uitgroei-probleem weg. Donkere wortels springen veel minder in het oog als je haar niet gescheiden is op een duidelijke lijn. Het is het proberen waard…

 • Tip 4:

  Mèches in verschillende tinten kunnen voor afleiding zorgen van de donkere wortels, afgezien van het feit dat ze je blonde haar een natuurlijke uitstraling geven. De mèches zullen daarom de tijd verlengen dat je van je blonde haar kan genieten tussen twee kleuringen.

 • Tip 5:

  Overweeg het gebruik van verschillende tinten blond, zelfs als het je ganse haar bleekt. Op lange termijn zal dit zorgen voor een aangenamere ervaring met je blonde haar.

 • Tip 6:

  Toon de moed om je donkere wortels met trots te dragen. Het is tegenwoordig vrij gebruikelijk om op de catwalk zeer licht haar te zien met donkere wortels. Deze look is bijzonder opvallend en cool als je kleurschakering eerder aan de matte kant is. Trouwens, deze look vermindert de noodzaak van frequente kapsalon-bezoeken. Je kleding moet passen bij de rock-stijl look van haar met een donkere uitgroei en de keuze van je kledij moet eerder casual en modieus zijn. Kort samengevat, kapsels met duidelijk zichtbare donkere wortels gaan niet goed samen met het beeld van een harde zakenvrouw, maar kunnen perfect passen bij de stijl van een trendy jonge vrouw.

Ontdek: Kleuradvies