Haarkleuring | Blonde haarkleur

Donkere wortels in blond haar zijn gewoon een stijl apart

Speel je met het idee je haar blond te verven maar ben je bang voor het herhaaldelijk opnieuw moeten bijwerken van de donkere uitgroei? No stress! Vandaag past een donkere uitgroei perfect in het modebeeld. Verbergen is niet langer nodig, integendeel: donkere wortels bij blond haar wordt nu overal geaccepteerd, zelfs op de rode loper. Kijk eens naar de blonde sterren in onze fotogalerij die een aantal versies van de look laten zien. We bieden je ook een aantal stylingtips die je zullen helpen om er vlot en verzorgd uit te zien tot de volgende kleurbehandeling.

Donkere wortels in blond

Hier zie je Ashley Tisdale die zich afvraagt of ze de donkere wortels van haar blonde haar zal bijwerken of de haarpunten bruin zal verven. Voor dit moment voegen de donkere wortels van haar lange blonde haar iets toe aan haar stijl.

Het is waarschijnlijk aan de tweekleuren trend te danken dat donkere wortels in blond haar acceptabel is gemaakt. Nog niet zo lang geleden was een zichtbare uitgroei een absoluut taboe. Geen enkele blonde vrouw zou zich hebben durven vertonen zonder eerst die uitgroei te hebben bijgewerkt Hierdoor moesten veel vrouwen hun haar regelmatig bijkleuren. Vandaag de dag kan de look die eens taboe was worden beschouwd als het begin van de trendy tweekleurige look. Deze ombré look kan er perfect mee door tot de volgende haarkleuring.

Een relaxte houding omtrent dergelijke minder belangrijke zaken als donkere wortels is beslist een goed idee. Gespannen zijn heeft geen positief effect en beperkt creativiteit!

Donkere wortels in blond haar: van taboe tot trend

Vandaag de dag worden vrouwen met donkere wortels in blond haar misschien nog als rebels beschouwd. Ze hebben immers het lef om de oude conventies te negeren, die vol zitten met strikte regels zoals 'donkere wortels in blond haar moeten uit het zicht worden gehouden’. Heel vaak groeit de groep rebellen uit tot een minderheidsgroep die de weg effent voor algemene acceptatie. Het kost alleen een beetje geduld. Vrouwen met donker haar bij de wortels en blond haar aan de uiteindes zijn hard op weg om een taboe van tafel te vegen. Zelfs een paar sterren dragen hun blonde haar met donkere uitgroei met trots op de rode loper. Zachte golven, strandgolven, en een vlotte bob (zoals bij Cameron Diaz) zijn in het bijzonder geschikt voor de look met de donkere uitgroei.

Hoe vaak jij je haar bij de wortels met verf bijwerkt is nu (bijna) een kwestie van smaak in plaats van een kwestie van het verhullen wat toch niet te verhullen valt. Moderne vrouwen zijn het zat zich aan de regels te houden.

Tips voor kapsels met een donkere uitgroei

Donkere wortels in blond haar

Ciara ziet er stijlvol uit met donker haar bij de uitgroei in haar overigens blonde haar. Hoe is dat mogelijk? Hier is het eenvoudige antwoord: het lijkt niet op verwaarlozing.

Hebben we je al overtuigd? Als je er klaar voor bent om de tweekleuren look te dragen, of je gewoon de periode tussen haarkleurbehandelingen wil verlengen, hebben we een paar behulpzame tips voor je. Rebellen willen nog altijd op hun mooist lijken.

1.  Tweekleurig haar ziet er bijzonder stijlvol uit in combinatie met een luchtig kapsel, bijvoorbeeld zachte golven in het haar. Beide zijn informele stijlelementen die elkaar versterken.

2. Op gezond, verzorgd haar, zien donkere wortels in blond haar er informeel uit, in plaats van onverzorgd.

3. De donkere wortels zien er beter uit zonder een scherpe overgang van donker naar licht haar.  Zachte, onregelmatige overgangen zijn veel aantrekkelijker.

4. Voor iedereen die onzeker is over het zelf creëren van zachte, geleidelijke kleurovergangen en over het kiezen van de meest geschikte haarstijl voor de avant-garde look, is er een Schwarzkopf Professional Haarstylist om de hoek.

Natuurlijk is er nog altijd de optie om donkere uitgroei te verbergen door ze te kleuren. Met een uitgroeiset kun je de zichtbare uitgroei camoufleren tussen twee haarkleuringen door. Hierdoor kun je je volgende kleuring nog even uitstellen.