Haarstyling | Bob haarstijlen

De valse bob

Je hebt geen schaar nodig om eruit te zien alsof je je lange haar kort hebt geknipt. Valse bobs maken deze drastische wijziging van haarstijl mogelijk zonder dat lange termijn stijlveranderingen nodig zijn. Je haar moet minstens tot je schouders reiken voor een valse bob. Illusies op een speelse manier creëren is onderdeel van het werk van actrices Ashley Greene en Kate Beckinsale - voor de rest van ons is het gewoon voor de fun.

Valse bobs kunnen op vele manieren worden gevarieerd: met een midden- of zijscheiding of zonder scheiding. De bob ziet er fantastisch uit met losjes getoupeerd haar, krullen of golven, maar ook met stijl, zijdezacht haar met een pony. De valse bob past zowel bij een glamour look als bij een lossere outfit. Bobs kunnen aangepast worden aan je haartype en je smaak. Het is de ideale keuze wanneer je nood hebt aan een snelle maar aantrekkelijke styling.

 

Welke versie van de valse bob past bij jou?

Vrouwen met een hoog voorhoofd en een smal gezicht zien er het aantrekkelijkst uit als ze een pony dragen of de voorste haarlokken haar asymmetrisch langs hun voorhoofd laten vallen, zoals de valse bob versie van Ashley Greene op de foto hierboven.

Hilary Duff heeft op de bovenstaande foto haar haar getoupeerd om haar valse bob een groot volume te geven. Deze valse bob versie is perfect voor jou als je dun haar hebt.

Kate Beckinsale (zie foto hierboven) laat een paar langere haarlokken langs haar gezicht loshangen in haar versie van de valse bob. Het haar over haar voorhoofd valt losjes naar de zijkanten en omkadert haar gezicht op een speelse manier. Met deze valse bob lijken ronde gezichten smaller.

 

Stap-voor-stap instructies voor valse bobs

1. Als je stijl haar hebt en je liever een valse bob met golven of krullen wilt maken, kan je het volgende uitproberen: gebruik een hittebeschermende spray op je droge haar en creëer krullen of golven in je haar met een krultang of krulspelden. Afhankelijk van de dikte van de krulspelden of de krultang, worden de golven of krullen klein of groot. Het mengen van grote en kleine golven en krullen zorgt voor een bijzonder levendige aanblik.

Om een steile valse bob met supergroot volume te maken, breng je styling mousse aan op het vochtige haar en droog je vervolgens je haar. Gebruik een staartkam om je haar te touperen bij de wortels, streng voor streng. Trek je haar dan op z'n plaats of geef de uiteindes vorm met behulp van een kam. Als het touperen niet voor voldoende volume zorgt, kun je volumegevend poeder gebruiken waar dat nodig is.

2. Voeg je haar losjes samen tot een lage paardenstaart en maak deze vast met een elastiek. Trek het elastiek dan richting het einde van de paardenstaart totdat je het haar op het niveau van je kin kunt dubbelvouwen, met het uiteinde van het staartje naar binnen. Dit geeft de valse bob bijzonder veel volume.

3. Zet het dubbelgevouwen haar vast met haarpinnen en breng haarspray aan voor de stevigheid