SK_Professionel_Link_160x31_NL
Trendy Looks 2016

Herfst- en winterkapsels voor mannen

De nieuwste herfstkapsels voor mannen
Enkele nieuwe kapseltrends voor mannen voor de herfst: lange manen, Britse chique en kort golvend haar.
© Getty Images, AFP/Getty Images (2)

Mannenkapsels zijn niet meer louter eenvoudig, kort en praktisch. De tijd dat ze inspiratieloos en altijd hetzelfde waren is voorbij. Internationale ontwerpers tonen in hun shows in Parijs, Milaan en New York verrassende ideeën over de nieuwe mannelijke look voor herfst en winter, en over hoe je kapsel er kan uitzien. We nemen de nieuwe mannenkapsels onder de loep en vertellen exact je hoe je zelf deze haarstijlen kan bekomen.

 • De herfst brengt een nooit geziene variatie in mannenkapsels. Ontwerpers experimenteren met alle soorten haarstijlen. Kijk maar wat er gebeurt in de modeshows in Parijs, Milaan en New York: alles is mogelijk. Bij Calvin Klein lopen de mannen rond met gemillimeterd haar, terwijl andere ontwerpers een voorkeur hebben voor lange manen. Warrige kapsels duiken op naast netjes opgemaakt haar. Ontwerpers als Vivienne Westwood en Dolce & Gabbana blazen de jaren ’20 en ’30 nieuw leven in en soms lijkt het of de jaren ’80 teruggekeerd zijn.

  Het contrast kan niet groter zijn. De ontwerpers spelen met mannelijke en vrouwelijke elementen in hun herfstkapsels. Dit contrast geeft de mannenkapsels extra aantrekkingskracht.

 • Galerij: De nieuwste mannenkapsels: hoe maak je ze?

  Mannenkapsels: Burberry Prorsum

  © AFP/Getty Images  

  Burberry Prorsum

  De moptops van de Beatles zijn opnieuw in! De stijl is lichtjes geëvolueerd sinds de jaren ’60. Hij is nu meer gestructureerd maar minder accuraat. Als je de Britse chique van Burberry Prorsum de loef wilt afsteken moet je dekkend haar lang genoeg zijn. De pony bedekt het voorhoofd en de wenkbrauwen. Het is OK als je het haar aan de zijkanten en in de nek graag wat korter snijdt. Bij het drogen wordt de pony en het dekkend haar over een ronde borstel naar binnen gerold. Verdeel met je vingertoppen een klein beetje haarwax of crème over je haar terwijl je het naar voren kamt. Breng ten slotte met je vingers wat vorm in enkele lokken om je kapsel meer structuur te geven.

  Mannenkapsels: Hermès

  © AFP/Getty Images  

  Hermès

  Hermès gebruikt in wezen dezelfde basistechniek als degene die we zonet voor Burberry Prorsum beschreven. Lang dekkend haar wordt gecombineerd met korter haar aan de zijkanten en de nek. Bij deze variant wordt het haar naar achteren gekamd. Doe een wolkje stylingmousse ter grootte van een walnoot in het nog een beetje natte kapsel om het gemakkelijker vorm te geven. Om meer volume te bekomen, raden we aan het hoofd ondersteboven te houden bij het drogen met de föhn. Doe vervolgens een beetje haarcrème op je haar en laat je vingers enkele keren van voor naar achter door het dekkend haar gaan. In tegenstelling tot het los liggend dekkend haar, moet het haar op de zijkanten en in de nek dicht tegen het hoofd worden gekamd. Zo krijg je een heel origineel contrast. We raden dit kapsel vooral aan voor mannen met natuurlijk golvend of krullend haar.

  Mannenkapsels: Dolce & Gabbana

  © AFP/Getty Images  

  Dolce & Gabbana

  Bij Dolce & Gabbana lieten ze zich voor hun kapsels duidelijk door de eighties inspireren. Hun modellen dragen zorgvuldig gestylede kapsels. Ook voor deze haarstijlen moet het dekkend hoofdhaar langer zijn dan het haar aan de zijkanten. Droog je haar met de handdoek en doe er wat stylingmousse in terwijl het nog wat nat is. Zo houdt het meer grip. Droog het vervolgens met de föhn met je hoofd ondersteboven. Op die manier krijg je meer volume. Verdeel je haar op de zijkant en droog het verder terwijl je het in de juiste richting borstelt. Werk het geheel af met een beetje haarwax of haarcrème. Ook een wolkje haarspray komt van pas.

  Mannenkapsels: Jean Paul Gaultier

  © AFP/Getty Images  

  Jean Paul Gaultier

  Jean Paul Gaultier zet de vrouwelijke kantjes van mannenkapsels in de verf. Doe wat stylingmousse in het nog natte haar en maak een scheiding aan de zijkant. Trek nu al je haar strak naar één zijde en rol het op krulspelden. Droog het haar op de krulspelden met de föhn en laat het afkoelen voor je de spelden verwijdert. Kam het en doe er wat haarspray op. Je moet wel wat moed hebben om dit zeer stijlvolle mannenkapsel te dragen.

  Mannenkapsels: Etro

  © AFP/Getty Images  

  Etro

  De mannen van Etro hebben lang haar. Voor dit kapsel moet je haar zeer gezond en goed onderhouden zijn. Maak zorgvuldig een middenscheiding en droog het haar terwijl je het met een platte borstel lok per lok aantrekt. Als je heel stijlbewust bent, kan je het haar met een stijltang extra recht maken. Vergeet zeker niet een hittebeschermende spray op je haar te spuiten voor je de stijltang gebruikt. Gebruik glansspray voor meer glans.

  Mannenkapsels: Vivienne Westwood

  © Getty Images  

  Vivienne Westwood

  Vivienne Westwood kijkt nostalgisch terug naar de jaren ’20 en ’30. Korte golven waren toen zeer populair. In dit seizoen zal je vele kapsels vinden die aan die tijd en stijl herinneren. Gebruik een kam om wat gel over het langere dekkende haar te verspreiden. Maak een mooie zijscheiding en geef het voorste deel van je dekkend haar de vorm van een losse kuif die je zijwaarts op je gezicht laat vallen. Hou de kuif desnoods een tijdje op zijn plaats met haarspelden. Met wat extra haarspray blijft het hele kapsel mooi zitten.

  Mannenkapsels: Michael Kors

  © Getty Images  

  Michael Kors

  Michael Kors draagt allicht een van de minst ingewikkelde en gemakkelijkste mannenkapsels. Verdeel wat haarwax of haarcrème over je vingers. Wrijf het haar aan de zijkant van je schedel strak naar achteren. Geef aan je dekkend haar met de vingers de vorm die je wilt.

 • Interessante link voor mannen

  Meer mannenkapsels zoals je die op internationale modeshows kunt zien:  >> style.com