SK_Professionel_Link_160x31_NL
Trendy Looks 2016

Grijs haar: het zilver omarmen

Grijs haar: Jamie Lee Curtis
Ook met grijs haar kan je er opwindend uitzien. Actrice Jamie Lee Curtis (“A fish called Wanda”) ziet er stoer en een beetje brutaal uit met haar elfjeskapsel met highlights. Haar kapsel is ongelijk opgeknipt.
© FilmMagic

Het is tegenwoordig geen ramp meer wanneer je beetje bij beetje je jeugdige kleur verliest en grijs begint te worden. Vroeger was grijs haar enkel voorbehouden voor mannen en waren de vrouwen gek op mannen met grijs haar. Intussen hebben ook vrouwen het zilver leren waarderen. Een blik in onze galerij van beroemdheden bewijst dat grijs haar prachtig kan zijn. Daar is alleen het juiste kapsel en enige goede zorgen voor nodig.

 • Vroeger was grijs haar enkel een ongewenst teken van het ouder worden. Dit is echter niet langer zo. Intussen zijn vrouwen overal ter wereld van hun grijze haren gaan houden. Waar zou Judy Dench zijn zonder haar grijs haar? Tenslotte werd ze met haar grijze haar wereldberoemd als “M” in de James Bond films. Eveline Hall (geboren in 1945) zou wellicht ook de top bereikt hebben als één van Duitslands beroemdste modellen zonder zich als het model met grijs haar van Michael Michalsky te presenteren. Maar anderzijds zou ze het zonder grijs haar, vermoedelijk niet gemaakt hebben tot de elite van de Modeweek. Over sex symbolen gesproken! Mannen weten het al sinds mensenheugenis. Vrouwen zijn gek op hun grijze slapen! Zou George Clooney er zonder zijn grijs haar wel even opwindend en stoer uitzien?

 • Grijs haar is niets voor een “grijze muis”

  Natuurlijk wordt de trend niet enkel door beroemdheden gesteund! De beroemde 55-plussers varen deze koers samen met vele andere mannen en vrouwen die trots zijn op hun zilveren haar en geen enkele moeite doen om dit te verdoezelen.

  Het spreekt voor zich dat het niet de bedoeling is om ouder te lijken dan je bent. Wanneer je haar grijzer wordt is extra aandacht voor je kapsel noodzakelijk en daarom zijn enkele details belangrijk:

  Zorg er voor dat je kapsel goed verzorgd blijft. Als je dit niet doet, heeft grijs haar snel de neiging om er verwaarloosd uit te zien en zelfs een beetje slordig te lijken. Wil je dat je grijze haar stijlvol is dan kan dit niet zonder het om de vier à zes weken bij te knippen. Of je voor een pittig, extravagant of tijdloos klassiek kapsel gaat, is helemaal jouw eigen keuze. Als algemene regel geldt dat een laagjeskapsel dynamisch en knap oogt terwijl rechtgeknipte kapsels een elegante toets aan je verschijning geven. Aangezien mensen vaak haar verliezen bij het ouder worden kiezen de meeste grijsharige mensen voor een modern kort kapsel.

  Geniet van de beelden van de mooiste sterren en beroemdheden met grijs haar in de fotogalerij hieronder. Ontdek welke kapsels bijzonder flatteren in combinatie met grijs haar.

 • Grijs haar: Sterren die van hun Zilveren Haar houden

 • Hoe voor grijs haar zorgen

  • - Grijs haar vereist extra aandacht omdat het snel droog en broos wordt. Hierdoor kan grijs haar er gespannen en lusteloos uitzien. Rond je veertigste verjaardag neem je best de beslissing om over te schakelen op speciale antiveroudering shampoos en conditioners. Deze haarverzorgingsproducten voorzien het haar van een dun laagje polymeren, ceramiden en proteïnen, die zorgen voor bescherming en extra glans. Een spray zonder spoelen zal de schoonheid van je grijze haar nog meer tot zijn recht laten komen. Spuit de spray op je haar na het wassen, doorkam je haar grondig en breng het in model zoals gewoonlijk. Geniet van deze behandeling: je grijs haar voelt en ziet er gezonder uit.
  • - Spijtig genoeg is haarverlies op oudere leeftijd heel normaal. Zodra je haar dunner wordt, gebruik je best een speciale stimulerende lotion voor je hoofdhuid. Eén van de stimulerende bestanddelen is cafeïne. Dit voorkomt haarverlies door de wortels van het grijze haar te stimuleren.
  • - Ook een evenwichtige voeding heeft een positief effect op het haar en de haargroei. Dit geldt vooral voor biotine (beter bekent als vitamine H), zink, ijzer, de vitamines A, B2, B6 en foliumzuur.
 • Links

  15 jaar met grijs haar: stijlicoon Tavi Gevinson >> thestylerookie.com

  Juwelen bij grijzend haar  >> nicola-hinrichsen.com