SK_Professionel_Link_160x31_NL
Haarverzorging

Conditioners, Verzorging & Co.: hoe ontwerp je je eigen persoonlijke haarverzorging?

Conditioners & Co.
Conditioner & Co. na elke shampoo: de allerbeste verzorging voor je haarpunten.
© Getty Images

Een shampoobeurt en naspoelen is niet voor ieders haar voldoende. Haar heeft vaak een beetje extra zorg nodig. Op dit vlak is er op de markt zeker geen tekort in het aanbod: spoelingen, kuren, behandelingen voor gespleten haarpunten en thermosprays beloven glans en soepelheid. Maar wat kunnen al deze afzonderlijke producten doen en welk product is geschikt voor jouw haartype? Dat is precies wat we je hier willen uitleggen.


 • Gezond en glanzend haar – is er iemand die dit niet zou willen? De meeste mensen gebruiken een spoeling of conditioner na het wassen met shampoo om glanzend haar te krijgen. Conditioners werken als beschermlaagje voor elk individueel haar. Ze bedekken daarbij ook het buitenste laagje roos met een ultradunne film nadat het eerst ruw behandeld werd door het wrijven tijdens het wassen. Haar dat met conditioner behandeld is, is makkelijker te ontwarren en heeft minder kans om slecht te reageren op krullen, haardrogers en stylen. Spoelingen en conditioners voorkomen ook elektriciteit in het haar tijdens de wintermaanden.

  Afhankelijk van de samenstelling bevatten spoelingen en conditioners siliconen, proteïnen of plantaardige oliën. Masseer de conditioner zachtjes in je haar na het wassen en laat het gedurende een korte tijd in je haar inwerken. Er is geen ontkomen aan een uitgebreide spoelbeurt voor je haar na het gebruik van een conditioner. Je haar zal anders in een mum van tijd slap worden. Een verzorging zonder spoelen in sprayvorm is het beste alternatief voor wanneer je haast hebt. Verzorgingssprays zonder spoelen zijn lichter maar zullen je haar even goed verzorgen.

 • De nieuwe conditioners en behandelingen werken met de snelheid van het licht

  Wil je een ietsje meer? Dan heb je wellicht een haarverzorging nodig met vooral zeer effectieve ingrediënten. Je mag een dergelijke behandeling eenmaal per week gebruiken of vaker indien zo aangegeven. De lichtgewichten onder deze behandelingen zijn de zogenaamde kuren of intensieve 2-minuten behandelingen of verzorgingen. Zwaar beschadigd haar kan verzorgd worden met een intensieve haarmasker.

  Trouwens, de producten van vandaag werken allemaal met de snelheid van het licht. De inwerktijd varieert tussen één en vijf minuten. Vooral de lichtere versies van de onmiddellijk herstellende behandelingen zijn meestal in een spray of vloeibare vorm. Deze producten blijven in het haar. De actieve bestanddelen van deze haarverzorging zijn aangepast aan jouw behoefte. Argan- en Macademia oliën maken gespleten punten gladder, panthenol en abrikozenolie beschermen de kleur van gekleurd haar tegen het vervagen en wilde roos lest de dorst van droog haar.

  Sommige gespecialiseerde conditioners voor speciale verzorgingseisen zijn zelfs heel slim. Een kuur voor het herstel van gespleten punten zal deze gespleten punten samenvoegen tot de volgende shampoo beurt. Anti-pluis lotions temmen weerbarstig haar, hittebeschermende serums beschermen tegen de hitte van een föhn en de aantrekkingskracht die gecreëerd wordt door glanssprays is onweerstaanbaar.

 • Conditioners, Verzorging & Co.: experten onthullen hun tips