SK_Professionel_Link_160x31_NL
Haartips

SOS dik haar

Feit of fabel?

Met dik haar lijkt het alsof je gezegend bent met een volumineuze bos lokken waar iedereen van droomt. Toch is dik haar niet altijd even gemakkelijk te hanteren.

  • Dik haar staat helaas niet per definitie dik op je kruin. De haarpunten hebben de neiging om onderaan alle kanten op te springen. Gelukkig kan je kapper daar een stokje voor steken. Vraag je kapper welk kapsel het best bij je past en hij zal waarschijnlijk een geraffineerd laagjeskapsel aanmeten. Hierdoor concentreert het volume zich vooral bovenaan je kruin en neemt het vanaf de oren naar onderen toe af. Daardoor zal je haar er niet alleen beter en gezonder uitzien, maar je gezicht zal er ook optisch door versmallen.

    Qua producten kies je voor shampoos en conditioners die zich op pluizig haar focussen. Speciale gladmakende serums zullen je haar niet verzwaren maar ze zullen het wel glanzend maken. Je haar zal er een stuk minder dik uitzien door het haar met een serum te behandelen alvorens te stijlen met een stijltang. Probeer je punten regelmatig bij te laten knippen. Zodra je haarpunten er beschadigd en pluizig uitzien, lijkt je haar nog dikker. Behandel je punten het beste om de week met een speciaal haarmasker of een haarserum.

    © Vladimir Prusakov