SK_Professionel_Link_160x31_NL
Haartips

Feit of fabel? Stress veroorzaakt haaruitval

Feit of fabel?

Feit!

Stress en emotionele buien zorgen voor schommelingen in je gewicht en ook je huid lijdt er ernstig onder. Maar ook haarverlies is een mogelijk gevolg van overdreven veel stress in je leven. 

  • Stress is een erkende oorzaak van beschadigde haarfollikels. Dat komt doordat neurotransmitters het zenuwstelsel in de haren aantasten. Daarnaast komt ook een verhoogde talgproductie op gang die je lichaam aanvecht met natuurlijke vrije radicalen. Doordat je plots meer vrije radicalen aanmaakt, komen de haarwortels los en verlies je plotseling aanzienlijk meer haar. Meestal merk je haaruitval pas maanden na een bepaalde emotionele periode op omdat het proces tijd nodig heeft om tot uiting te komen.

    Gelukkig is haarverlies door stress in bijna alle gevallen slechts van tijdelijke duur (niet langer dan een jaar). De kans dat stress je gehele hoofdhuid aantast is gelukkig ook bijzonder klein.

    Krijg je met dit soort haarverlies te maken, zorg dan zeker voor voldoende ontspanning. Een goede nachtrust is daarbij noodzakelijk. Slaap iedere nacht minstens acht uur zodat je hoofdhuid de kans krijgt om te herstellen. Was je gezicht bijvoorbeeld een paar keer per dag met koud water en trakteer jezelf daarbij op een gezichtsmassage. De doorbloeding verbetert zienderogen waardoor je haarvaten zich sneller openen.

    © Blaj Gabriel