SK_Professionel_Link_160x31_NL
Trendy Looks 2016

Feit of fabel? Hoofddeksels veroorzaken haaruitval

Feit of fabel?

Fabel!

Hoeden, petten, mutsen, ... je mag ze allemaal dragen. Geen enkel hoofddeksel veroorzaakt haaruitval. Duidelijker kunnen we het niet zeggen.

 • Waar komt die fabel dan vandaan? Waarschijnlijk zijn oorzaak en gevolg omgedraaid. Veel kale of kalende mannen proberen dit te verbergen onder een hoed of pet. Zo lijkt het natuurlijk alsof de hoofddeksels de kaalheid veroorzaken, maar dat is niet zo. Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs voor.

  Toch enige waarheid?

  Er is altijd een maar. Ook hier. Er zijn namelijk wel negatieve kantjes aan het dragen van hoofddeksels. Het voornaamste is een gebrek aan circulatie. In de zomer of tijdens zware inspanningen kan dit problemen opleveren omdat je veel zweet. Onder een hoofddeksel kan dat zweet niet weg en na een tijdje raken de poriën van je hoofdhuid verstopt. Maar met een shampoo die de hoofdhuid reinigt, is dat zo verholpen.

  Let ook op met de kwaliteit van het hoofddeksel. Ruwer materiaal, onbedekte stukken elastiek en plastic onderdelen kunnen schade aanrichten aan je haar. Dit leidt op zich niet tot haaruitval, maar de haarschacht raakt wel beschadigd. Met afgebroken haren als gevolg. Draag je vaak een hoofddeksel? Koop er dan één van goede kwaliteit.

  Conclusie

  Met de juiste voorzorgen is er geen enkele reden om geen hoofddeksels te dragen.