SK_Professionel_Link_160x31_NL
Haarstyling

Pony’s: welke staat jou het best?

Schuin, rond, kort, uitgedund of lang: er zijn veel manieren om een pony te dragen. De vraag is welke pony er mooi uitziet bij welke persoon. Ook moet je weten hoe je die pony verzorgt.

 • Pony’s
  Pony’s (in Vlaanderen ook wel ‘froufrou’ genoemd) zijn nu een onderdeel van vele haarstijlen.
  © Getty Images

  Pony’s zie je niet alleen bij modellen op de catwalk of de rode loper of bij mensen op hippe party’s. Nee, de pony is nu alomtegenwoordig. Pony’s zijn heerlijk veelzijdig. In dit seizoen kan je ze ook kort of lang dragen. Zo kunnen ze een te hoog voorhoofd verbergen of het juiste silhouet geven aan een gezicht. Met een beetje vaardigheid kun je zelfs expressierimpels of lachlijnen verdoezelen.

  Pony’s spreken ook vrouwen aan die graag experimenteren met hun kapsel. Het is immers zo gemakkelijk om met pony’s aan de slag te gaan. Je kan ze met een haarspeld vaststeken aan de zijkant, je kunt er vlechtjes in doen of ze in bedwang houden met een bandana.  

  Op een dag beslis je misschien om niet langer met een pony rond te lopen. Maak je geen zorgen: pony’s zien er zelfs stijlvol uit in de overgangslengtes. Met de juiste haarverzorging worden korte pony’s er gewoon lange…

 • Vier tips om je pony te verzorgen:

  • Als je huid vatbaar is voor onvolmaaktheden kan je best je pony föhnen over een grote ronde borstel. Zo zal je haar je huid zo min mogelijk aanraken. Een beetje haarspray doet wonderen om te zorgen dat je haar geen overtollige talg opslorpt.

  • Ben je gehaast en heb je geen tijd om je haar te wassen? Gebruik dan gewoon wat poedershampoo op je pony. Borstel je haar daarna goed en je bent in minder dan geen tijd klaar om te vertrekken.

  • In speciaalzaken kan je kleine poedershampoo velletjes kopen. Die zijn bijzonder handig omdat ze de overtollige talg van je voorhoofd opnemen en de pony zo voor het vet behoeden.

  • Raak je haar en je pony zo weinig mogelijk aan.
 • Zo dragen de sterren hun pony:

  Agyness Deyn

  © Getty Images  

  Agyness Deyn

  Bewonder deze klassieke ronde pony: helemaal Agyness Deyn!

  Kate Moss

  © Getty Images  

  Kate Moss

  Casual charmant: Kate Moss met haar lange pony.

  Nicole Scherzinger

  © Getty Images  

  Nicole Scherzinger

  Altijd extravagant: Nicole Scherzinger en haar ultraprecies geknipte retro pony.

  Taylor Momsen

  © Getty Images  

  Taylor Momsen

  Taylor Momsen: slordig mooi gekapt in deze platinablonde versie van de pony.

  Jessica Stroup

  © Getty Images  

  Jessica Stroup

  The schuine XXL pony van Jessica Stroup geeft haar kleine elegante gezicht meer silhouet.