SK_Professionel_Link_160x31_NL
Haarstyling

Trendy kapsels: De asymmetrische Bob snelt te hulp!

Bobkapsels
De bob met een langere opgeknipte zijde is alles behalve saai.
© Getty Images

De bob is een klassieker onder de kapsels. Mensen houden van het dragen van de bob waarschijnlijk omdat de stijl eenvoudig maar niet vierkant is, kort maar nog steeds variabel. Tegenwoordig hoort ook het bobkapsel met de schuin geknipte zijde bij de bobkapsels. Hier vertellen wij voor wie deze bob kan en hoe je er voor zorgt. Niet elke haarstructuur is geschikt is voor de bob-stijl. Dat zullen we hier ook bespreken.

 • In de oorspronkelijke vorm van de bob is het haar ongeveer op kinlengte met duidelijk gedefinieerde contouren. De bob is één van de meest populaire kapsels ter wereld omdat het zo eenvoudig te creëren en te onderhouden is. In de loop der jaren is de haarlengte meer gevarieerd: ze kan nu variëren van oorlel tot schouderlengte. Dit betekent dat je optimaal de stijl kan aanpassen aan de verhoudingen van je gezicht. Dit geldt vooral voor de nieuwste bob interpretaties met schuin geknipte zijde.
   
  Als je gezicht eerder aan de lange kant is, kies je best voor een zo kort mogelijke bob. Hierdoor zal je gelaat vierkanter lijken. Een bob met zachte lijnen werkt het beste voor gebeitelde gezichtscontouren. Een rond gezicht ziet er het beste uit met een langere bobsnit met weinig volume aan de zijkanten van je gezicht.

 • Galerij: Bob-stijl en de sterren: de sterren houden er ook wel van…

  Victoria Beckham

  © Getty Images  

  Victoria Beckham

  Victoria Beckhams kapsel kreeg intussen reeds de naam 'de POB' in Groot-Brittannië. 'Pob' is een samentrekking van bob en Victoria Beckham Spice Girl naam 'Posh'.

  Nicole Richie

  © Getty Images  

  Nicole Richie

  Nicole Richie: Het schuin geknipte bob kapsel geeft volume aan haar fijne haar.

  Meredith Monroe

  © Getty Images  

  Meredith Monroe

  De actrice Meredith Monroe heeft het ideale fijne sluik haar voor het klassieke bobkapsel.

     

  Keira Knightley

  Keira Knightley: Haar korte bob met veel volume aan de zijkant van het hoofd maakt dat haar gezicht korter lijkt en houdt de focus op haar ogen.

  Katie Holmes

  © Getty Images  

  Katie Holmes

  Katie Holmes was een van de pioniers van het opgeknipte bobkapsel. Ondertussen heeft ze weer lang haar - tot haar volgende bobkapsel.

  Halle Berry

  © Getty Images  

  Halle Berry

  Halle Berry interpreteert de bob stijl met kalmte en focus op vrouwelijkheid.

     

  Gwyneth Paltrow

  In principe is de lange rechte bob-stijl het meest geschikt voor vrouwen met een ronder gezicht. En toch, Gwyneth Paltrow staat hetn goed!

  Charlize Theron

  © Getty Images  

  Charlize Theron

  Charlize Theron draagt hier een bob met zachte golven. Dit bobkapsel is zeer geschikt voor ‘s avonds.

  Drew Barrymore

  © Getty Images  

  Drew Barrymore

  De bob van Drew Barrymore is een beetje getoupeerd aan de basis van het haar. Dat geeft haar bob de koele glamour van de jaren zestig.

 • De Bob is de ideale snit voor (bijna) alle kopjes

  De bob vraagt ook weinig van de haarstructuur. De bob-stijl kan zelfs fijn haar omtoveren in een prachtig kapsel. Golven en gematigde krullen zijn ook geschikt voor de nieuwe speelse bobs. Weerborstels en pluizige permanenten staan erom bekend om te ontsnappen aan alle controle en geven dus heel wat problemen, zelfs voor een bob, zeker voor een bob met pony. Eigenlijk zijn die twee haarproblemen de enige redenen om niet te kiezen voor een bob stijl. Het is vrij onwaarschijnlijk dat vrouwen met een intensieve permanent kunnen genieten van een bob (piramide-effect!).

 • Het beste van alle werelden - De Bob

  In grote lijnen is de bob gemakkelijk te onderhouden. Met de juiste snit heeft de bob weinig hulp nodig om in model te houden. Hoe korter en hoe preciezer het bobkapsel, des te vaker moet er door je kapper bijgeknipt worden (een kortere bob om de vier weken en een langere bob ongeveer om de zes tot acht weken).