SK_Professionel_Link_160x31_NL
Haarstyling

Lang haar: van een casual look tot een glamour-kapsel

Zou je graag lang haar hebben? Acht op de tien vrouwen zouden deze vraag spontaan met ‘ja’ beantwoorden. Dat is begrijpelijk, want lang haar ziet er onweerstaanbaar vrouwelijk uit en kan op veel manieren gekapt worden. We tonen je hier enkele van de mooiste variaties op het thema ‘lang haar’.

 • Haarstijlen voor lang haar
  Een mooie snit laat de betovering van lang haar tot zijn recht komen.
  © Getty Images

  Voor sommigen kan je haar pas lang noemen als het meer dan 70 cm lang is. Geen paniek: heb je schouderlang haar, zo’n veertig cm dus? Join the club, voor ons is dat genoeg om je haar lang te mogen noemen. Om van dat lange haar een mooi voordeel te maken moet je het verzorgen, en nog eens verzorgen. Nu en dan moet je het ook laten bijknippen om een mooie haardos te behouden.

  Lang haar is mooi, maar gespleten punten zijn dat allesbehalve. Gepleten punten kan je niet helemaal vermijden bij lang haar, maar als je je haar met liefde verzorgt kan je de schade beperken. Nog een vijand van lang haar is het breken. Gespleten haarpunten en gebroken haar zijn het gevolg van mechanische stress, zoals de hitte van de föhndroger, frequent borstelen en kammen wanneer het haar vochtig is. Als je je lange lokken goed behandelt zullen ze je echter veel plezier bezorgen (lees ook ons artikel ‘Lang haar: hoe houd je het langer mooi?’).

 • Do’s en don’ts bij de verzorging van lang haar:

  • Vermijd je haar dagelijks te föhnen of met de stijltang te lijf te gaan zonder eerst de speciale producten aan te brengen. Idealiter laat je je haar zo vaak mogelijk aan de lucht drogen en gebruik je slechts af en toe hete haarrollers om je haar in model te brengen voor speciale gelegenheden.

  • Bind je haar niet regelmatig bijeen in een strakke paardenstaart. Dat is belastend voor de haarwortels en kan haarverlies veroorzaken.

  • Het heeft geen zin om stylingproducten ´s avonds uit je haar te verwijderen door het als een gek te gaan borstelen. Wacht gewoon op de volgende shampoobeurt: het product wast dan vanzelf uit, dat is veel beter en zachter voor je haar.

  • Probeer vaker voor de zachtere stylingproducten te kiezen, zoals een haarwax, stylingcrème of een lichte haarspray.

  • Een degelijke voeding is een voorwaarde voor sterk en mooi haar. Vitamine C, biotine, silicium, zink en foliumzuur dragen hiertoe bij. Die stoffen vind je in fruit, groenten, volgranen, melkproducten, pluimvee en zeevis, maar je kunt ook voedingssupplementen nemen met al deze essentiële voedingsstoffen.
 • Lange haarstijlen: de mooiste looks van de sterren

  Amanda Seyfried

  © WireImage

  Amanda Seyfried

  Het kapsel van Amanda Seyfried heeft een volledig gelaagde snit. Haar lange haardos (60 cm) heeft een mooie glans door een liefdevolle verzorging.

  Vanessa Paradis

  © WireImage

  Vanessa Paradis

  De zangeres Vanessa Paradis lijkt wel een Hollywood diva uit de jaren twintig. Ze heeft de krultang gebruikt.

  Taylor Swift

  © Getty Images

  Taylor Swift

  Country zangeres Taylor Swift haalde haar inspiratie uit de sixties. Ze draagt een erg lange pony.

  Katie Holmes

  © WireImage

  Katie Holmes

  Katie Holmes mag dan misschien al haarextensies gebruikt hebben, ze zijn in elk geval perfect. De heel lange zijdelings pony bezorgt haar een losse en elegante look.

  Keira Knightley

  © Getty Images

  Keira Knightley

  De korte zijdelingse pony en de gekrulde lokken bezorgen Keira Knightley een meisjesachtige look.

  Drew Barrymore

  © WireImage

  Drew Barrymore

  Drew Barrymore ziet er schitterend uit met een weelderige haardos. Dit kapsel vraagt veel stylinghulp, touperen en haarspray.

  Gwyneth Paltrow

  © FilmMagic

  Gwyneth Paltrow

  Gwyneth Paltrow toont hoe een sluike haarstijl er moet uitzien: glad, glanzend en charmant.

   

  Blake Lively

  Gossip girl-actrice Blake Lively met een kapsel waar vele meisjes van dromen. Haar haar is blond, krullend, glanzend en erg dik.