SK_Professionel_Link_160x31_NL
Trendy Looks 2016

Blond haar: dé trend

Highlights zijn oud nieuws… Vandaag is het een fashion statement als je je blonde haren met overtuiging draagt. Voor de blondines zijn weer mooie tijden aangebroken. Op de catwalk zijn vooral platinablond en asblond de modekleuren voor de haarmode van dit voorjaar.

 • Blond haar: dé trend
  Als je voor blond gaat, ga er dan helemaal voor!
  © Ellen von Unwerth

  Blond haar heb je in veel verschillende schakeringen, wat vrouwen eindeloze mogelijkheden biedt om hun blonde haarkleur een persoonlijk tintje te geven. Highlights kunnen vakkundig aangebracht worden om meer volume te suggereren, en tussen platinablond en donkerblond liggen ontelbare nuances. Alles mag en alles kan.

  Wil je er echt bij horen dit jaar? Neem dan een voorbeeld aan modellen die met extreem lichtblonde manen over de catwalk paraderen, zoals bij Balenciaga en Chanel. Deze modellen zien er supercool uit vergeleken bij de zwartharige modellen die we afgelopen herfst/winter van Bottega Veneta en Calvin Klein te zien kregen.

  In 2009 kondigde het spectaculaire blonde haar van Agyness een platinablond tijdperk aan. Een jaar later had iedereen in New York het over het nieuwe ‘space blond’. Heel opvallend was het volledig ontkleurde haar van Jil Sander, die zo haar sobere stijl onderstreepte.

 • TIP:

  Om de nieuwe blonde trend te volgen moet je je haar volledig ontkleuren. Je kan dit thuis zelf doen, maar pas dan zeker de aangeraden kleurontwikkeltijd toe om onaangename verrassingen te vermijden.

 • Gallerij: Sterren met blonde haren

  Pixie Lott draagt blond

  © Getty Images  

  Pixie Lott

  Het blond van zangeres Pixie Lott

  Sienna Miller draagt blond

  © Getty Images  

  Sienna Miller

  Het stroblond van Sienna Miller

  Gwyneth Paltrow draagt blond

  © Getty Images  

  Gwyneth Paltrow

  Klassiek en stralend blond bij Gwyneth Paltrow

  Cate Blanchett draagt blond

  © Getty Images  

  Cate Blanchett

  Het blonde haar en de snoepjesrode lippen van Cate Blanchett maken deel uit van haar fashion statement.

  Pink draagt blond

  © Getty Images  

  Pink

  Eeuwig punk blond: hier is Pink!