SK_Professionel_Link_160x31_NL
Haarkleuring

Je haar blond kleuren: de ideale manier

Je haar blond kleuren
Je haar blond kleuren – Een specialist kan dit best
© Andreas Kuehn

Je haarkleur wordt meestal eerder lichter door verblekende pigmentatie dan door een kleuring. Lees en leer hoe je ongewenste neveneffecten kan vermijden en waar je rekening moet mee houden.

 • Je bent niet echt blond? Dit is een feit voor ongeveer 95 procent van de mensen. Gemiddeld gezien is één derde van de Nederlandse vrouwen blond maar van nature hebben slechts zeer weinig onder hen echt blond haar. Behalve deze enkele vrouwen zijn alle anderen blond omdat ze hun natuurlijke haarkleur afgezworen hebben. Blond is ongetwijfeld nog steeds de nummer één kleurbehandeling. Terwijl extreme tinten als platina blond een rage zijn bij modellen en sterren, houden de meeste vrouwen het voor het dagelijkse leven liever bij de zachtere honing- en karameltinten.

  Kunstmatig blond haar hoeft er zeker niet goedkoop uit te zien maar kan adembenemend mooi zijn. Het bleken moet daarom zorgvuldig en met gevoel voor kleur gebeuren. Zacht blond haar dat er natuurlijk uitziet, is prachtig. Zelfs brunettes kunnen naar deze kleur overstappen. Dit kan zonder al te veel schade aan de hand van onze tips.

   

 • Bleken, hoe doe je dat precies?

  • Tip 1:

   Je wil vast en zeker dat je blonde haar er zo natuurlijk mogelijk uitziet. Zorg er daarom voor dat je nooit meer dan twee tinten lichter gaat. Hou ook rekening met de kleur van je wenkbrauwen. Wanneer er teveel verschil is tussen de kleur van je haar en je wenkbrauwen, zal je haarkleur er onnatuurlijk uitzien.

  • Tip 2:

   Wees heel voorzichtig met haar dat al gebleekt is. De gewijzigde structuur van je haar kan leiden tot verrassende verkleuringen. Het resultaat kan bijvoorbeeld een intensere haarkleur zijn dan op de verpakking vermeld staat. Het is ook mogelijk dat meer kleurpigmenten het haar binnendringen en hierdoor het resultaat donkerder is dan bedoeld.

  • Tip 3:

   Geven de zonnestralen je haar een roodharige glans? In dat geval is het nodig dat de rode pigmenten uit je haar verwijderd worden, vóór je voor blond gaat. De rode pigmenten zullen je lichtblonde haren anders een gele tint geven. Voor haar dat oorspronkelijk roodachtig was, werden speciale nieuwe blonde kleurbehandelingen ontwikkeld. Ze helpen om de ongewenste gele tint te neutraliseren.

  • Tip 4:

   Ben je al blond en wil je gewoon een tintje lichter gaan? Een blekende haarspray kan de ideale oplossing voor je zijn. Per toepassing zal je haar ongeveer een kwart tint lichter worden. Het effect wordt versterkt door het zonlicht en de warmte van de föhn.

  • Tip 5:

   Diepe brunettes kunnen gebruik maken van sterk blekende oplossingen om hun haar tot zelfs acht tinten lichter te maken. Belangrijk is dat het blekend product niet langer dan 45 minuten op het haar blijft.

  • Tip 6:

   Je hebt een afkeer van zichtbare wortels maar toch wil je niet al te vaak bleken? Dan is de ‘blonette’ trend zoals Jennifer Aniston een goede keuze voor jou. Je haarstylist zal highlights in je bruine haar aanbrengen om je haarkleur de gewenste natuurlijke gloed te geven.